Hun har vært kidnappet siden februar og slipper ikke ut fordi hun nekter å oppgi sin kristne tro. Nylig truet Boko Haram å drepe henne og to andre gisler.

Leah Sharibui var den eneste kristne blant 110 skolejenter som ble kidnappet av Boko Haram i Dapchi i delstaten Yobe i februar 2018. Hun er den eneste som ikke er satt fri – og hun holdes fanget fordi hun nekter å konvertere til islam.

På en pressekonferanse 29. september uttalte hennes mor, Rebecca Sharibu: «En trussel er kommet – at i oktober vil Leah Sharibu bli den neste som skal drepes. Jeg ber den føderale regjeringen gjøre alt den mener kan gjøres for å få satt Leah fri før ultimatumet går ut.» Det melder Christian Solidarity Worldwide (CSW) som har en kampanje for hennes frigivelse.

 

 

Stefanusalliansen støtter kampanjen og har både sendt appell og bedt om forbønn for Leah Sharibu.

Den gruppa i Boko Haram som holder Leah Sharibu fanget, har truet med å drepe Leah, jordmoren Hauwa Mohammed Liman og sykepleieren Alice Loksha Ngaddah etter at en hjelpearbeider, Saifura Husseini Ahmed, ble drept 16. september. Hjelpearbeideren ble kidnappet i mars. En talsmann for Boko Haram beskrev drapet på hjelpearbeideren, som var mor til to barn, som «en beskjed i blod» til den nigerianske regjeringen som allerede har mislyktes i responsen til tidligere muntlige og skriftlige krav fra Boko Haram.

CSW-leder Mervyn Thomas sier: «CSW gir full støtte til familien til Leah Sharibu og støtter fru Sharibus bønn til regjeringen i Nigeria om å gjøre alt som står i dens makt for datterens frigivelse. Vi gjentar også vårt krav om å sette fri Hauwa Mohammed Liman, Alice Loksha Ngaddah og de 112 jentene som ble kidnappet på skolen de gikk på i Chibok, i staten Borno, i april 2014. Dessuten ber vi den nigerianske regjeringen om å sikre at dens militære styrker er fullt ut utstyrt til å addressere brutaliteten, verne sårbare samfunn og å beskytte kvinner og jenter mot kidnapping.»

Støtt vår kamp for å hjelpe fanger fri

Stefanusalliansen sender månedlig ut appeller for mennesker som forfølges. Du kan signere og bidra. Send SMS med ordet ROP til 2377 eller meld deg via knappen under.

Bli appellvenn

AKTUELT