Sett Leah fri!

Leah nekter å oppgi troen. Hun holdes som gissel i Nigeria.

15 år gamle Leah Sharibu fra Nigeria nektet å forlate sin kristne tro. Hun betalte prisen med sin frihet og holdes fortsatt i fangenskap av Boko Haram.

Leah Sharibu ble kidnappet kvelden den 13. februar 2018 sammen med over 100 andre jenter, da Boko Haram stormet en pikeskole i den nigerianske byen Dapchi. En måned senere ble 104 jenter frigitt etter forhandlinger i regi av myndighetene. Leah er kristen og var den eneste jenta som ikke ble løslatt. Angriperne erklærte at Leah ville bli løslatt hvis hun siterte den islamske trosbekjennelsen, men hun nektet å oppgi sin kristne tro og konvertere til islam. Uttalelser fra Leah tyder på at hun sto fast ved sin kristne tro, uansett hva prisen ville bli. Hennes løslatte medelever formidlet en melding til moren som lød: "Mor, ikke vær redd. Jeg vet at det ikke er lett å savne meg, men jeg vil forsikre deg om at jeg har det bra der jeg er .... Jeg er sikker på at jeg vil se ansiktet ditt igjen en dag. Hvis ikke her, så i vår Herre Jesu Kristi favn."

(Les mer under filmen)

 

Kidnappingen av Leah og hennes medelever er bare en av Boko Harams mange aksjoner som rammer skolebarn. Terrorgruppen har stått for systematiske angrep på sivile siden 2009, og har kidnappet minst 2000 barn, inkludert 276 jenter som ble tatt fra en skole i Chibok i april 2014. Av disse holdes fortsatt over 100 i fangenskap av Boko Haram. I regionen er minst 20 000 blitt drept av Boko Haram, og flere enn 2,6 millioner har flyktet fra hjemmene sine siden 2009. Gruppens navn oversettes omtrent som "Vestlig utdanning er forbudt", og skoler med sekulære læreplaner har vært et hyppig mål for dem. Ifølge FNs barnefond UNICEF er nesten 1 400 skoler blitt ødelagt og over 2 295 lærere drept i Nigeria de siste ni årene.

Alle barn har rett til en utdannelse i trygge omgivelser. Send appell til den nigerianske ambassaden i Sverige for å kreve at nigerianske styresmakter intensiverer arbeidet for å få Leah Sharibu frigitt, og at de også jobber langsiktig for at alle barn skal være trygge på skolen i Nigeria, uavhengig av hva slags religion de tilhører.

 

Slik gjør du:

Last ned appellbrevet i PDF.
Skriv ut og send appellbrevet til:

Ambassador of the Federal Republic of Nigeria
Musa Ilu Mohamed
P.O.Box 628
11 427 Stockholm
Sweden

(Porto kr. 18,-)

Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring