Jostein Ørum har skrevet teksten, her er han under fjorårets ‘Gåten om korset’. Duoen Garness har skrevet musikken.

Jostein Ørum har skrevet teksten, her er han under fjorårets ‘Gåten om korset’. Duoen Garness har skrevet musikken.  


Duoen Garness og Jostein Ørums sterke sanger om påsken og den lidende kirke skal på ny turné i mars. Stefanusalliansen er med som arrangør. 

– Å sitte på første rad da «Gåten om korset» ble sjøsatt i fjor, var noe av det fineste jeg har vært med på, sier tekstforfatter Jostein Ørum til Magasinet Stefanus. 

– Plutselig hadde tekstene jeg hadde skrevet, fått vinger. «Har jeg skrevet dette?» tenkte jeg etter å ha hørt hvordan Garness og det musikalske stjernelaget forvandlet små tekster til store sanger. Selv om jeg hele tiden visste hva som kom, ble det litt nytt for hver gang, fordi jeg opplevde det sammen med nye mennesker fra kveld til kveld, og jeg merket at det gjorde noe med folk. Og jeg fikk en mistanke om at disse sangene kanskje var viktigere enn jeg hadde vært klar over. Jeg gleder meg til å lade opp til påske med disse fortellingene i år igjen, sier Ørum. 
 

 Overveldende respons 

De 14 sangene er skrevet av Garness (musikk) og Jostein Ørum (tekster) og har tre perspektiver: De er fortellinger om personer som møtte Jesus i hans siste uke; de har i seg et ekko fra den lidende kirke og de rommer vår tro og vårt liv i dag. 

– Etter den overveldende responsen under turneen i fjor, ble vi fort enige om at det måtte bli ny turné i år, sier kommunikasjons- og markedssjef Gisle Skeie i Stefanusalliansen. 

– «Gåten om korset» er en sterk påskekonsert og en unik mulighet til å nå nye folk med et viktig budskap om og fra den forfulgte kirke, legger han til. 

 

Plutselig hadde tekstene jeg hadde skrevet, fått vinger. Plutselig hadde tekstene jeg hadde skrevet, fått vinger. 
 

Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad under fjorårets turné med «Gåten om korset».

«Kjernen i troen» 

Garness består av søstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad. De gleder seg til å legge ut på ny turné før påske, sammen med et fantastisk band, lokale kor og tekstforfatter Jostein Ørum (se hele konsertlisten side 19). 

– Påskeevangeliet er fortettet av dramatikk og formidler et fantastisk budskap som utgjør kjernen i den kristne troen. At vi har fått være med å lage et verk som også belyser forfulgte kristne i dag, føles ekstra meningsfullt, sier Hildegunn. 

– Folk skal også få ta del i lovsangen og håpet som sprudler fram påskedag, sier Ingelin. 

Albumslipp 

«Gåten om korset» er innspilt og blir snart tilgjengelig på Spotify, Apple Music etc. 

HER ER LISTEN OVER KONSERTSTEDER
18/3 Lund kirke, Kristiansand, 19.30

19/3 Ålgård kirke, 19.30

20/3 Grødem kirke, Randaberg, 19.30

21/3 Skjold kirke, Bergen, 19.30

22/3 Knarvik kirke, 19.30

24/3 Flekkerøy kirke, 19.30

25/3 Norkirken, Grimstad, 19.30

26/3 Berg arbeidskirke, Larvik, 19.30

27/3 Domkirkeodden aula, Hamar, 19.30

28/3 Kulturkirken Jakob, Oslo, 20.30

29/3 Fredrikstad frikirke, 19.30

Lokale kor på hvert konsertsted

AKTUELT