Fengslet for falske blasfemianklager

Asif ble arrestert og anklaget for blasfemi etter en hevnaksjon fra kollegaer som ville presse ham til å gi opp troen.

Dagen da Asif ble arrestert, ble han far til tvillingene Brian og Jerusha. Tvillingene er nå fem år gamle og har bare sett faren sin noen få ganger. Asif hadde en krangel med noen kollegaer som forsøkte å presse ham til å oppgi troen. Kort tid etter ble telefonen hans stjålet fra arbeidsplassen, og han ble arrestert fordi det var sendt ut blasfemiske tekster fra telefonen.

Asif har nå sittet fem år i fengsel i påvente av dom. Saken pågår fortsatt i første rettsinstans i Lahore hvor retten fortsatt undersøker beviser og avhører vitner. Dessverre er det ingen forhåpninger om at saken skal løses i nærmeste fremtid. Asifs advokat anslår at retten har gått gjennom 80-85% av materialet, men det er spesielt vanskelig å få politiet til å stille i retten til vitneavhør. Det er vanlig i blasfemisaker at saksgangen i domstolene går veldig tregt.

At ektemannen fortsatt er fengslet har satt Asifs kone, Maroleen, i en utrolig vanskelig situasjon. Hun og barna lever i konstant frykt for vold fra radikale ekstremister som støtter blasfemianklagene. Med hovedforsørgeren i fengsel er det svært vanskelig for en enslig mor i Pakistan å ta seg av fire små barn. I et konservativt land som Pakistan er fedre veldig viktige for familien.

Bli med og send appell til den pakistanske ambassaden i Oslo for å be om rettferdig behandling av Asif Pervaiz og at myndighetene setter i gang tiltak for å beskytte folk mot falske anklager om blasfemi.

Slik gjør du:

Last ned appellbrevet i PDF.
Skriv ut og send appellbrevet til:

Ambassador Zaheer Pervaiz Khan
Embassy of Pakistan to Norway
Postboks 4051, AMB
0244 Oslo
 

(Porto kr. 14,-)

Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring