Send appell til Kina

Send appell til Kina for Alim. Vis at verden følger med.

Alim har sittet arrestert i 10 år.

Alim har sittet arrestert i 10 år.

Mars 2017

Kjære appellvenn 

12. januar i år var det ni år siden Alimujiang Yimiti, også kalt Alim, ble arrestert. I ni år har hele livet hans vært på vent! Likevel har han fortsatt mange år igjen av sin 15 år lange fengselsstraff. Han trenger vår oppmuntring.

Alim, som er uigur, ble kristen i 1995. Sammen med sin kone Gulinuer ledet de en husmenighet i Xinjiang-provinsen, nordvest i Kina. I 2008 ble han arrestert og anklaget for «ulovlig religiøs virksomhet». I august 2009 ble han dømt til 15 års fengsel for å ha «lekket statshemmeligheter». Rettssaken skjedde i all hemmelighet, og hans advokat fikk ikke lov til å være til stede. Familien og advokaten hans fikk vite om dette først fire måneder senere. Han har ikke fått møte advokaten siden 2012. Alt tyder på at den egentlige årsaken til dommen er hans kristne aktiviteter og hans etnisitet. Kinesiske myndigheter har et anstrengt forhold til uigurer, som hovedsakelig er muslimer og som ønsker større grad av selvstyre.

Våren 2010 ble Alim flyttet til et fengsel i provinshovedstaden Urumqi, nesten 150 mil fra hans hjemsted Kashgar. Kona Gulinuer (se bilde av henne og barna) prøver å besøke ham regelmessig, men får bare lov til å komme hver tredje måned. Ifølge vår kontakt opplever hun sterkt press fra myndighetene. Blant annet vil de ikke at hun skal ha kontakt med utlendinger.

Vi har appellert for ham fire ganger tidligere og har også sendt oppmuntringshilsener to ganger. Nå er det på tide igjen. Med vår hilsen til Alim håper vi å vise at han ikke er glemt, og at mange fortsatt husker på ham. Samtidig ønsker vi at kinesiske myndigheter skal vite at omverdenen fortsatt følger med på saken.

Slik gjør du:

Klikk og last ned oppmuntringsbrevet her: PDF

Last opp norsk oversettelse av oppmuntringshilsenen i PDF

Last introduksjonsbrev på engelsk PDF

Skriv ut oppmuntringsbrevet, signer og send til adressen nedenfor (Porto kr. 21,-):

ADRESSE:

     Alimujiang Yimiti
     Section 11, The Xinjiang No. 3 Prison
     No.1339, Dongzhan Road
     Urumqi, Xinjiang Uyghur
     830013
     People’s Republic of China 

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send ROP STOPP til 2377

E-post: Send en e-post til post@stefanus.no med ditt navn og adresse og skriv «Avmelding appelltjenesten» i emnefeltet

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring