17-åring anklaget for blasfemi

Pakistanske Patras Masih anklaget for blasfemi på sosiale medier

Patras Masih

Patras Masih

Den kristne gutten Patras Masih (17) mistet mobiltelefonen sin i midten av februar, på hjemstedet Dhair i forstaden Shahdara i millionbyen Lahore. Dette skulle bli starten på et mareritt for Patras og familien hans. 19. februar ble han anklaget for blasfemi mot profeten Muhammed, etter at noen hadde funnet mobilen og funnet blasfemisk materiale på Facebook-profilen hans. Stefanusalliansens samarbeidspartner, Human Friends Organization, sier at noen hadde brukt telefonen til å poste dette materialet, men politiet sier materialet hadde vært på telefonen hans siden januar.

Samme dag samlet det seg en folkemengde på 3 000 mennesker ved hjemmet til Patras og ved politistasjonen. De krevde at Patras skulle halshugges. Et øyenvitne sa at mange demonstranter hadde med flasker med bensin, som de hadde tenkt å brenne ned de kristnes hjem med. På grunn av dette flyktet de kristne, rundt 800 familier, og hjemmene deres ble plyndret. Politiet klarte ikke å få kontroll over folkemengden, men de sperret av veiene inn til området for å unngå enda større opptøyer.

For å unngå at situasjonen kom ut av kontroll og unngå tap av menneskeliv, overga Patras seg til politiet på ettermiddagen den 19. februar. Han sitter nå i fengsel, kan vente seg rettssak og risikerer dødsdom for blasfemi.

Situasjonen ble ytterligere forverret da Patras og fetteren hans Sajid Masih (24) ble innkalt til forhør hos politiet 23. februar. Der ble begge to banket opp. Under forhøret beordret politiet Sajid til å utføre et seksuelt overgrep mot sin fetter Patras. Sajid nektet å gjøre dette, og da politiet fortsatte å presse ham, kastet Sajid seg selv ut av vinduet i 4. etasje. I fallet pådro han seg store skader i venstre bein, nakken og hodet. Sajid er nå til intensiv behandling på et sykehus i Lahore. Han kom til bevissthet dagen etter, og undersøkelser viste at han ikke har fått noen alvorlig hjerneskade. Patras er nå i fengsel på et ukjent sted.

- Be om Guds inngripen for Patras og Sajid. Be om at de skal kjenne Hans nærvær på en spesiell måte
- Be om legedom for Sajid
- Be om at de som utførte overgrep mot Patras og Sajid skal stilles til ansvar
- Be for Patras, i fengsel på et ukjent sted. Be om at familien skal få kontakt med ham
- Be om en rettferdig rettsprosess i blasfemisaken
- Be for dem som hjelper Patras og familien
- Be for sikkerheten til de kristne i området der dette skjedde

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring