6 kristne drept i Pakistan

Be for kristne i terrorrammede Quetta

Omkomne i Quetta. Foto: Morning Star News

Omkomne i Quetta. Foto: Morning Star News

Seks kristne er blitt drept på åpen gate i byen Quetta i april. På 2. påskedag, 2. april, skjøt og drepte to ukjente gjerningsmenn fire kristne i en motorsykkeldrosje. I et nytt angrep 15. april ble to kristne menn skutt og drept utenfor et privat hjem av fire ukjente menn. De to var fortsatt i live da de ankom sykehuset, men det var ingen lege til stede til å ta seg av de hardt sårede mennene.

IS har påtatt seg ansvaret for drapene. Dette er imidlertid ikke bekreftet, man tror også andre terrorgrupper kan ha stått bak. Quetta er et svært urolig område, hvor det foregår mye terrorvirksomhet. Kristne er blant de fremste terrormålene. Den 17. desember i fjor ble 9 kristne drept i et selvmordsangrep utenfor en kirke i Quetta. Etter dette har det vært strengt vakthold ved kirkene i byen ved kristne høytider. Dette er trolig årsaken til at kristne nå blir angrepet på steder hvor de er ubeskyttet.

Kristne i Quetta demonstrerte i gatene den 15. april mot det de oppfatter som en grov pliktforsømmelse da de to sårede mennene ikke fikk kvalifisert medisinsk behandling. De krevde også myndighetenes beskyttelse for de kristne i Quetta. Demonstrasjonen stanset senere samme kveld da offentlige tjenestemenn lovet økte sikkerhetstiltak.

- Be for de pårørende til de drepte
- Be for 4 som ble såret under angrepene, deriblant 3 barn
- Be om Guds beskyttelse for de kristne i Quetta
- Be om en slutt på drapene
- Be om at myndighetene skal sørge for nødvendig beskyttelse
- Be om at kristne i Pakistan skal behandles som likeverdige borgere

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring