Indonesia rammet av terror

Hel familie selvmordsbombet 3 kirker i Surabaja

Tre kirker ble bombet av selvmordsbombere i byen Surabaja søndag 13. mai. Alle selvmordsbomberne tilhørte samme familie.

Angrepene fant sted søndag morgen kl. 7:30. Bombene ble utløst ved forskjellige kirker i løpet av bare 10 minutter. Bombene ble utløst av henholdsvis faren (bilbombe), to sønner på 16 og 18 år på motorsykkel, og moren og to døtre på 9 og 12 år utenfor en kirke. 13 mennesker ble drept, deriblant selvmordsbomberne, og 40 ble såret.

Denne familien skal nylig ha kommet hjem fra et opphold i Syria, hvor de hadde vært tilknyttet IS. Disse er blant flere hundre indonesere som nylig har returnert fra Syria i tjeneste for IS, deriblant hele familier.

IS har påtatt seg ansvaret for angrepene, men man mistenker at det er en lokal terrorgruppe, Jemaah Ansharut Daulah (JAD), også tilknyttet IS, som har utført angrepene.

Politiet stenge og evakuerte alle kirker i Surabaja samme dag, og en stor matfestival i byen ble avlyst. Det var også planlagt bombing av to andre kirker i Surabaja den dagen, men bombene ble ikke utløst. Neste dag, 14. mai, foretok en familie på 5 en ny selvmordsaksjon utenfor en politistasjon på motorsykkel. Alle i familien ble drept unntatt ei jente på 8 år, som ble kastet av motorsykkelen under eksplosjonen. 4 andre ble drept og 10 såret.

- Be for de pårørende til de drepte og de skadede
- Be om beskyttelse for kirker i Surabaja og Indonesia for øvrig
- Be om beskyttelse for politistasjoner og andre institusjoner som er utsatt for angrep
- Be om at planlagte selvmordsangrep skal avverges og at barn skal slippe å bli dratt inn i dette
- Be om beskyttelse mot videre terrorvirksomhet i Indonesia

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring