Be for egyptiske kristne

Koptiske kristne angrepet etter Facebook-innlegg.

Sankt Tadros-kirken i Menbal. Foto: World Watch Monitor

Sankt Tadros-kirken i Menbal. Foto: World Watch Monitor

Situasjonen i landsbyen Menbal er spent etter at muslimer angrep de koptiske kristne i landsbyen mandag 9. juli. De kristne tør fortsatt ikke bevege seg utendørs.

Angrepene fant sted etter at en koptisk kristen, Abdo Adel (35), postet et innlegg på Facebook der han sammenlignet profeten Muhammed med Jesus. Muslimene i landsbyen anklaget ham for å ha krenket islam, og Adel ble arrestert 6. juli.

Sent på kvelden den 9. juli gikk en muslimsk mobb til angrep på de kristne i Menbal. De kastet steiner mot husene deres og ropte ut slagord og trusler. Noen kristne ble lettere skadet. Sankt Tadros-kirken i byen (bildet over) ble også forsøkt angrepet, men angrepet ble stoppet. En koptisk kristen forteller at muslimske ekstremister i Menbal og landsbyene rundt hisset opp andre muslimer til å angripe. Først 1 ½ time senere, da regionale sikkerhetsstyrker kom til stedet, stoppet urolighetene. Ingen ble arrestert for angrepene.

De koptiske kristne, som utgjør 30% av befolkningen i Menbal, tør nå ikke bevege seg utendørs. Selv om sikkerhetsstyrker er stasjonert i landsbyen, mottar de kristne trusler fra sine muslimske naboer. Muslimene sier at de skal hevne seg på dem når sikkerhetsstyrkene forlater landsbyen. De kristne er nå redde for å bli angrepet på nytt etter fredagsbønnen i morgen 13. juli.

- Be om beskyttelse for de kristne i Menbal. Be spesielt om beskyttelse i morgen 13. juli.
- Be om at angriperne skal stilles til ansvar.
- Be om at konflikten skal bli løst og at de kristne kan bevege seg trygt i landsbyen.
- Be om beskyttelse for Abdo Abel, som postet Facebook-innlegget. Be om at han skal få rettferdig behandling.
- Be om beskyttelse og rettssikkerhet for kristne i Egypt. Be om at de skal bli behandlet som likeverdige borgere i sitt eget land.

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring