Be for kristne i Myanmar

Militæroffensiv mot kristne i Shan-staten

Shwe Indein-pagoden, Shan-staten. Flickr / Kent MacAlwee

Shwe Indein-pagoden, Shan-staten. Flickr / Kent MacAlwee

Kristne fra Wa- og Lahu-folket er blitt utsatt for store overgrep fra den lokale etniske hæren United Wa State Army (UWSA).

6. september erklærte UWSA at all religiøs virksomhet i deres område skulle etterforskes. UWSA opererer i Shan-staten, like ved grensa til Kina, og er ikke tilknyttet Myanmars statlige hær. De erklærte et forbud mot bygging av nye kirker, forbud mot utenlandske kristne arbeidere og straffetiltak mot dem som støttet misjonsvirksomhet.

Siden september har UWSA stengt og ødelagt kirker, arrestert rundt 100 pastorer, forbudt bygging av nye kirker og forbudt religiøs undervisning på skoler. Utenlandske kristne arbeidere er blitt utvist.

UWSA har også tvangsrekruttert 41 unge bibelskolestudenter til hæren deres. Av disse har 21 klart å flykte, alle er menn. De 20 som fortsatt befinner seg hos UWSA, er kvinner. Mennene som klarte å flykte, fortalte at de ble tvunget til å lære å bryte skytevåpen.

Myndighetene i Myanmar, som ikke har kontroll over UWSA, har unnlatt å kommentere overgrepene som har skjedd de siste månedene.

- Be om beskyttelse for de kristne blant Wa- og Lahu-folket. Be om at de kan stå fast i troen.
- Be for pastorene og de andre kristne som er blitt arrestert.
- Be for de 20 kvinnene som fortsatt holdes hos UWSA.
- Be for de 21 mennene som klarte å flykte.
- Be om at Myanmars sentrale myndigheter skal ta grep for å stoppe forfølgelsen.

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring