Barn får ikke gå på skole i Mexico

Vanskelig for hjemløse protestantiske familier

En protestantisk familie som opplevde forfølgelse. Foto: Mision 21 Gramos

En protestantisk familie som opplevde forfølgelse. Foto: Mision 21 Gramos

De bar små barn til ham for at han skulle røre ved dem, men disiplene viste dem bort. Da Jesus så det, ble han sint og sa til dem: «La de små barna komme til meg, og hindre dem ikke! For Guds rike tilhører slike som dem.
Markus 10:13-14

Nylig var det «barnas dag» i Mexico. Det er blitt en fast tradisjon, og feires 30. april. Hvis du søker opp «Children’s day» på internett, så kommer det opp bilder av fest og moro, men det er ikke alt som er like rosenrødt i Mexico.

I mars fortalte vi om protestantiske familier fra Mexico som trakasseres og diskrimineres. Situasjonen er dessverre ikke blitt noe bedre:

Alma og hennes familie opplevde at noen brente ned huset deres. På grunn av deres tro ble de drevet ut av landsbyen, som ligger i Bolaños, i delstaten Jalisco. De er nå blitt hjemløse, og de må flytte fra sted til sted. Det er flere familier som er i samme situasjon. En uforutsigbar hverdag som gjør det vanskelig å gå på skole. Alma drømmer om å bli sykepleier, og du kan se en film om henne her.

Ingen barn bør bli nektet utdannelse på grunn av sin tro. «Alle barn har rett til å gå på skole», står det i FNs barnekonvensjon.

Les mer hos Christian Solidarity Worldwide.

La oss løfte frem situasjonen i Mexico:

  • Be om at familien til Alma skal finne et fast sted hvor de kan bo, og hvor de ikke opplever forfølgelse.
  • Be om at Alma skal få fullført utdannelsen.
  • Be for alle familier som blir forfulgt i Mexico, og alle barn som blir forhindret fra skolegang på grunn av sin tro.

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen 
Daniel Hop-Hansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring