Be for nordkoreansk student

23 år gammel student arrestert i Russland.

Foto: Nord-Koreas grunnlegger Kim Il Sung

Foto: Nord-Koreas grunnlegger Kim Il Sung

Tenk deg at du er 23 år gammel. Du kommer fra Nord-Korea og er student på et universitet i Russland. Så kommer du til tro på Jesus Kristus. Du møter din redningsmann og frelser, samtidig blir du satt i en krevende situasjon. Da tror jeg du ville følt deg veldig alene. Det er situasjonen til «Kim» (hans egentlige navn er anonymisert av sikkerhetshensyn).    

Det begynte godt. Kim var heldig som møtte en koreansk misjonær som hjalp ham og som beskyttet ham fra det nordkoreanske hemmelige politiet. På samme måte som mange andre fra Nord-Korea som studerer og jobber i utlandet, ble Kim nøye overvåket.

Kim rømte fra universitetets sovesal og ble skjult på en hemmelig adresse. Det var da han skulle søke om flyktningstatus og gikk til kontoret til Den føderale migrasjonstjenesten, at han ble oppdaget av andre nordkoreanere. Det russiske politiet ble informert, de fant ham der han var i skjul og arresterte ham.  

Nå er det ingen som vet hvor Kim er eller som vil svare på det. Russland har en utleveringsavtale med Nord-Korea. Men landet benekter at en med navnet Kim er registrert med utreise til Nord-Korea. En mulighet er at nordkoreanske myndigheter brukte diplomatisk pass for å få ham tilbake. En annen mulighet er at han fortsatt holdes i Russland.

Stefanusalliansen samarbeider med Helping Hands Korea (HHK), som hjelper nordkoreanere som flykter til Kina. Det er HHK som har delt Kims situasjon med oss og som ønsker at vi skal løfte ham fram i bønn.  

I disse dager har vi en kampanje som berører noe av situasjonen i Nord-Korea. Her retter vi søkelyset på hvordan funksjonshemmede har det under Kims regime – la oss ta dette med i våre bønner.

La oss be:

  • Be om at det blir en oppklaring om hvor Kim er og at det skal legge seg til rette for at han kan få hjelp.
  • Be om at alle nordkoreanere skal oppleve tros- og ytringsfrihet.
  • Be om at alle som har en funksjonsnedsettelse i Nord-Korea skal bli møtt med respekt og likeverd.

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen
Daniel Hop-Hansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring