Be for religiøse minoritetar i Mexico

64 kristne og Jehovas Vitner ble kastet ut fra landsbyen der de bodde den 4. desember.

Av disse 64 er 42 Jehovas Vitner og 22 protestantiske kristne. De ble tatt med makt i landsbyen sin, Tuxpan de Bolaños i Jalisco-staten, og satt på en lastebil. Lastebilen fraktet dem opp i fjellene, hvor de ble overlatt til seg selv. Mange av dem er barn. Hjemmene deres i landsbyen ble ødelagt. En baptist-organisasjon har hjulpet de 64 med å få midlertidig tak over hodet. Offentlige tjenestemenn foretok seg ingen ting for å forsvare dem som ble kastet ut eller deres eiendommer.

I januar 2016 ble 20 andre protestantiske familier kastet ut fra samme landsby. Landsbyrådet hadde bestemt at de ville bli kastet ut hvis de ikke konverterte til katolisismen. Myndighetene klarte da ikke å beskytte familienes rettigheter. Overgrepene fikk ingen konsekvenser for landsbyledelsen. Dermed har det vært fritt fram for å kaste ut minoriteter på nytt.

Det har lenge vært et problem at religiøse minoriteter er blitt kastet ut av sine landsbyer på landsbygda i Mexico. Et av stridstemaene er at katolikkene, som er i majoritet, har krevd at minoritetene skal delta i de tradisjonelle katolske festivalene. De som nekter, blir ofte kastet ut. På disse festivalene blandes religion med vill festing og avgudsdyrkelse.

- Be om et trygt tilholdssted for de 64 som ble kastet ut og mistet sine hjem
- Be om at de skal få komme tilbake til landsbyen
- Be om trygghet for religiøse minoriteter på landsbygda i Mexico
- Be om at myndighetene skal beskytte minoritetenes rettigheter

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring