Be om frihet for jenter i Pakistan

Be om frihet fra tvangskonvertering og tvangsekteskap

Sajid Christopher i HFO (t.v.) leder demonstrasjon for å få Arzoo (13) fri fra tvangsekteskap og tvangskonvertering

Sajid Christopher i HFO (t.v.) leder demonstrasjon for å få Arzoo (13) fri fra tvangsekteskap og tvangskonvertering

Be for to kristne pakistanske jenter som kjemper for å komme fri fra tvangskonvertering til islam og tvangsekteskap med muslimske kidnappere.

Mandag 23. november er det ny høring i High Court i Sindh-provinsen i Pakistan. 13 år gamle Arzoo og hennes foreldre krever både ekteskap og konvertering annullert.

En muslimsk mann på 44 år fikk i første omgang medhold i domstolen for at hans ekteskap med Arzoo var lovlig. Til grunn lå en forfalsket fødselsattest som viste at Arzoo skulle være 18 år, minstealderen for ekteskap i Sindh-provinsen.

Men etter politisk press og demonstrasjoner fra menneskerettsorganisasjoner og aktivister, deriblant Stefanusalliansens partner Human Friends Organization, godtok retten å vurdere saken på nytt. Politiet hentet jenta ut av kidnapperens hjem. Kidnapperen ble satt i varetekt og jenta plassert i et offentlig beskyttelseshjem inntil retten har konkludert. Domstolen beordret etterforsking av dem som deltok i å forfalske dokumenter som skulle bevise at Arzoo var 18 år. En medisinsk undersøkelse har vist at hun maksimalt er 14 år. Alle attester viser at hun fortsatt er bare 13.

Det er traumatisk for en 13 år gammel jente å bli utsatt for kidnapping, tvangskonvertering og tvangsekteskap, behandling i domstoler og uker i et såkalt beskyttelseshjem. Det er gledelig at retten ville se på saken på nytt. Men det var vondt at Arzoo ikke fikk vende hjem straks. Det er ingen nedre aldersgrense for konvertering – til islam.

9. desember er det ny rettshøring i saken til 14 år gamle Maira i Punjab-provinsen. Dommeren ble syk da hennes sak skulle opp denne uken. Maira er i samme situasjon som Arzoo, bortsett fra at hun klarte å rømme fra kidnapperens hjem. Maira ble kidnappet i april og har sittet i et offentlig beskyttelseshjem siden slutten av august. Beskyttelseshjemmene har et dårlig rykte hos kristne i Pakistan. De frykter hjernevask og overgrep.

Også i Mairas sak spiller Stefanusalliansens partner, Human Friends Organization (HFO), en viktig rolle. HFO har skaffet Maira en dyktig advokat.

- Be for rettsmøtet mandag 23. november. Be om at Arzoo (13) kommer fri både fra tvangsekteskapet og tvangskonverteringen.

- Be om at Arzoo får komme hjem til foreldrene og får hjelp til å komme over belastningene hun er utsatt for.

- Be for Maira som må vente til 9. desember til neste rettsmøte. Be om at hun også får sin frihet fra tvangsekteskap og tvangskonvertering.

- Be om at både Arzoo og Maira får styrke der de venter i beskyttelseshjem. Be for foreldrene at de får mot og styrke og hjelp i den vanskelige tiden.

- Be om at Pakistan sikrer lovbeskyttelse og rettsbeskyttelse for minoritetsjenter som Arzoo og Maira.

- Be for dem som hjelper Maira og Arzoo, både Stefanusalliansens partner, advokater og andre aktivister.

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring