Be om tros- og ytringsfrihet på Cuba

Kirkeledere og journalister trakasseres

Herrens Ånd er over meg, for han har salvet meg til å forkynne et godt budskap for fattige. Han har sendt meg for å rope ut at fanger skal få frihet og blinde få synet igjen, for å sette undertrykte fri og rope ut et nådens år fra Herren.
Lukas 4: 18-19.

Nå kan vi glede oss over gode nyheter fra Cuba. Før jul ble en uavhengig journalist, og advokat, Roberto Quiñones Haces løslatt fra fengsel. Roberto har sonet ett års dom for å ha rapportert om en rettsak mot et pastorpar som ble fengslet.

Hva var bakgrunnen for denne hendelsen? Pastorparet opplevde noe av det såreste foreldre kan oppleve. Barna ble mobbet på skolen, av lærere på en offentlig skole, på grunn av foreldrenes tro. Foreldrene prøvde å flytte barna fra denne skolen, noe som førte til rettssak. Heldigvis er foreldrene blitt løslatt igjen, og de kan være sammen som familie.

En annen journalist som også har opplevd fengselsstraff er Ricardo Fernández Izaguirre. Han forteller at myndighetene har utnyttet at kirker har stått tomme på grunn av pandemien, og det er minst to bekreftede tilfeller av kirkebygninger som er blitt revet. Les mer hos CSW.

La oss løfte frem situasjonen i våre bønner:

  • Takk for at pastorparet er løslatt fra fengslet. Be om styrke og beskyttelse for hele familien.
  • Be for alle journalister som våger å skrive om situasjoner hvor trosfrihet og menneskerettigheter blir brutt.
  • Be om at menighetene som har mistet sine lokaler skal få nye steder å samles når det blir trygt med offentlige samlinger igjen.

 

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen
Daniel Hop-Hansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring