Egypt: Kristnes hjem og forretninger brent ned

Nye angrep fra islamister i Øvre Egypt.

Muslimske ekstremister brente kristnes eiendom i Sohag, Øvre Egypt

Flere titalls koptiske kristne mistet sine hjem og sitt levebrød da muslimske ekstremister brente ned hus, forretninger og et forsamlingsloale den 25. november.

Etter mistanker om at kopterne hadde tenkt å gjøre om eldresenteret der de hadde sine samlinger, til en kirke, satte ekstremistene fyr på dette lokalet i landsbyen Al-Nagameesh i Sohag. Fire koptere ble lettere skadet i brannen. Ekstremistene sperret adgangen til stedet for brannvesenet.

Deretter brente ekstremistene ned rundt 10 hjem som tilhørte kristne familier og noen av forretningene deres.

Landsbyen Al-Nagameesh har ingen kirke, derfor har de 2 000 kristne i landsbyen hatt alle sine samlinger på eldresenteret. Der har de holdt bryllup, begravelser og av og til bønn.

To dager før angrepet hadde ekstremistene delt ut løpesedler i landsbyen, hvor de motsatte seg at det ble bygget noen kirke på stedet, og de krevde at alle muslimer angrep eldresenteret.

29 personer ble arrestert etter angrepene, men 15 av dem ble løslatt like etter. Samme dag, den 25. november, beordret guvernøren av Sohag et såkalt «forsoninsgmøte» mellom de kristne og muslimske lederne i landsbyen. Hensikten med slike «forsoningsmøter» er å løse konflikter mellom to parter uten at man går rettens vei. Dette kommer nesten alltid ufordelaktig ut for de kristne, siden det ender med at de kristne presses til ikke å anmelde overgrep.

- Be om beskyttelse for de kristne i Al-Nagameesh
- Be for dem som har mistet sine hjem og sitt levebrød, at de skal få hjelp til å starte på nytt
- Be om at de kristne fortsatt skal få et sted å samles
- Be om at gjerningsmennene skal stilles til ansvar
- Be om rettsbeskyttelse for kristne i Egypt

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring