Eksplosjon av vold i Nigeria

Krise i Nigerias nordlige og sentrale stater

Illustrasjonsfoto: Stefanusalliansen

Illustrasjonsfoto: Stefanusalliansen

Vold og drap mot kristne i Nigeria har eksplodert siden nyttår. Blant hendelsene er kidnappingen av et kristent brudepar, som ble bortført i sitt eget bryllup.

Midt under bryllupsseremonien den 12. april stormet mennene inn i kirken og bortførte alle som ikke klarte å flykte, inkludert brudeparet. Dette skjedde i Niger-staten nordvest i Nigeria. Det er ikke kommet opplysninger om hva som har skjedd med dem etter dette.

Hendelsen er en av utallige voldshendelser mot kristne og andre sivile i Nigerias nordlige og sentrale stater de siste månedene. Dette har pågått i mange år, men volden har eksplodert siden nyttår. Et typisk mønster er at bevæpnede voldsmenn kommer overrumplende til landsbyer med hovedsakelig kristen befolkning. De skyter vilt rundt seg, brenner ned hus og kirker og jager de fastboende på flukt. Andre ganger er kristne spesifikke mål for drap eller kidnapping. En kilde sier at 60 mennesker ble drept i mars, og volden har fortsatt for fullt i april.

30. januar oppfordret menneskerettsorganisasjonen Christian Solidarity International (CSI) FNs sikkerhetsråd om å gripe inn for å forhindre et folkemord i Nigeria. I uttalelsen sier CSI at oppfordringen er en respons på den økende voldsbølgen mot nigerianske kristne og andre klassifisert som «vantro» av militante muslimer, samt at myndighetenes har sviktet i å forhindre angrepene og straffe gjerningsmennene.

- Be for brudeparet og bryllupsgjestene som ble bortført 12. april
- Be for de pårørende til de drepte
- Be for de skadede og de kidnappede
- Be for internflyktningene
- Be om beskyttelse for kristne og andre sivile som er mål for terroren
- Be om at voldsmennene skal få et møte med Gud
- Be om at myndighetene skal ha vilje og evne til å stanse angrepene
- Be om det internasjonale samfunnets hjelp og inngripen i denne krisen

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring