Gladmelding: Kirkesamfunn får tilbake konfiskerte eiendommer i Sudan

Får tilbake eiendommene etter årelang konflikt

Tidligere konfiskert eiendom. Foto: World Watch Monitor

Tidligere konfiskert eiendom. Foto: World Watch Monitor

Sudanske myndigheter har returnert 19 konfiskerte eiendommer til Sudanese Church of Christ (SCOC), to år etter at de ble konfiskert.

En domstol avgjorde dette allerede i august. Samtidig ble flere ledere i samme kirkesamfunn frikjent for kriminelle anklager. Eiendommene ble gitt tilbake 24. september.

SCOC har kjempet i flere år for å beholde disse eiendommene. Myndighetene har opprettet en egen komite, mot SCOCs egen vilje, som skulle ta seg av kirkesamfunnets administrative saker. I løpet av de siste årene har komiteen sørget for at myndighetene har fått konfiskere eiendommer og forberedt noen av dem for salg. I denne prosessen er kirker blitt ødelagt, familier er kastet ut av sine hjem, og SCOCs ledere er blitt arrestert fordi de ikke har overlatt lederskapet til den statlige komiteen.

Vi har bedt for SCOC og deres utfordringer flere ganger i forbønnstjenesten. I februar sendte vi også appell for familiene som ble kastet ut av hjemmene sine. Det er derfor gledelig at SCOC får tilbake sine eiendommer og at lederne er blitt frikjent. Samtidig står andre kirkesamfunn overfor lignende problemer; myndighetene har konfiskert eiendommene deres og ødelagt kirker. Myndighetene har en liste over 25 kirker som er utpekt til å ødelegges, og det er ukjent om de fortsatt ønsker å gjennomføre dette.

Tilbakeføringen av eiendommene til SCOC kommer samtidig med at Sudan ønsker å normalisere forholdet til USA og bli fjernet fra USAs liste over stater som støtter terrorisme. Menneskerettighetsgrupper har imidlertid bedt USA om å «sette bremsene på» i denne prosessen, fordi det er lite fremgang menneskerettighets-situasjonen i landet.

- Takk for at SCOC har fått tilbake sine eiendommer og at lederne er frikjent
- Be om at SCOC kan fortsette sin virksomhet i fred, uten ny innblanding fra myndighetene
- Be for andre kirkesamfunn som opplever lignende utfordringer, spesielt den presbyterianske kirken
- Be om styrke for sudanske kristne
- Be om at USA skal kreve reell endring i menneskerettighets-situasjonen før relasjonen mellom landene normaliseres

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring