Politirazziaer mot kirker i Kina

Kina: Politi brøt seg inn i gudstjeneste i uregistrert kirke og jaget dem som deltok.

Kristne i Kina oppover med nedrevne kors. Foto: Bitter Winter

Kristne i Kina oppover med nedrevne kors. Foto: Bitter Winter

I februar 2018 innførte Kina en ny religionslov, som blant annet innebar at alle uregistrerte trossamfunn skulle tvinges inn i de registrerte. Etter dette er flere tusen kirker stengt og mange kirker ødelagt. Tusenvis av kors er blitt revet ned, og pastorer og prester er blitt fengslet.

Senest den 3. mai stanset politiet en gudstjeneste i den uregistrerte Xingguang-kirken i byen Xiamen, der politiet med vold brøt seg inn i kirken og spredte gudstjenestedeltakerne. Flere ble arrestert, men de ble løslatt samme dag. Ifølge lokale kristne raidet politiet flere andre uregistrerte kirker i Xiamen den dagen.

Det er satt i gang en intens kampanje for at all godkjent religion skal gjøres «kinesisk – i tråd med kinesiske verdier». Undertrykkelsen har derfor også rammet den registrerte, protestantiske Tre selv-kirken. Kirker er blitt stengt og ødelagt. Inne i kirkene blir menighetene tvunget til å henge opp kommunistisk propaganda og synge patriotiske sanger. Det er blitt installert overvåkingskameraer med ansiktsgjenkjenning i gudshus.

Forfølgelsen går også ut over andre religiøse. Moskeer og buddhistiske templer er blitt stengt eller ødelagt, og minoriteter som Falun Gong utsettes for brutale overgrep.

I Xinjiang-provinsen er mellom en og tre millioner uigurer, de fleste muslimer, sperret inne i det som Kina kaller «omskoleringsleirer». Dette er leirer med trange celler og elendige helseforhold, med stor fare for spredning av smittsomme sykdommer. Det er kommet historier om at Kina under korona-pandemien har tvangssendt unge uigurer til fabrikker i de korona-stengte delene av Kina, for å holde liv i økonomien.

Last ned den siste utgaven av Magasinet Stefanus og les mer.

- Be om styrke for kinesiske kristne
- Be for menighetene som har mistet kirkene sine. Be om at de må finne andre måter å samles på
- Be for Xingguang-kirken i Xiamen og andre kirker i området
- Be om beskyttelse for andre religiøse minoriteter
- Be om en stans i den brutale behandlingen av uigurene. Be om at de ikke skal holdes innesperret under smittefarlige forhold
- Be om at det internasjonale samfunnet skal ha mot til å protestere mot undertrykkelsen, uavhengig av handelsinteresser

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring