Iran: Kristen kvinne (21) dømt til fengsel og piskeslag

Dømt for ha «forstyrret offentlig orden»

Foto: MIddle East Concern

Foto: MIddle East Concern

Mary (Fatemeh) Mohammadi (21) har fått en betinget dom på 3 måneders fengsel og 10 piskeslag.

Mary ble arrestert 12. januar i Teheran under protestene mot nedskytingen av et ukrainsk passasjerfly. I tiden etterpå ble hun utsatt for fysisk og psykisk tortur. Hun ble løslatt mot kausjon 26. februar i påvente av rettssak. Anklagen mot henne var å ha «forstyrret offentlig orden ved å delta i en illegal demonstrasjon».

Mary fikk dommen 21. april etter en rettshøring 7 dager tidligere. Under rettshøringen ble hun forhørt om sin tro, selv om dette ikke hadde noe med anklagene å gjøre. Mary anker ikke dommen.

At dommen er betinget, betyr i praksis at den vil bli effektuert hvis myndighetene finner noe å «ta» henne for i framtiden. Mary har vært åpen om sin kristne tro og har kjempet for kristne konvertitters rettigheter. Hun satt seks måneder i fengsel for to år siden for sin kristne virksomhet.

For øvrig har det iranske regimet sluppet ut noen titusen fanger midlertidig for å hindre koronaviruset i å spre seg i fengslene. Noen få kristne med korte straffer slapp ut. Samvittighetsfanger med lengre straffer enn fem år slapp ikke ut, deriblant noen kristne. Hasser Navard Gol-Tapeh og Yousef Nadarkhani er blant dem som skal sone i ti år.

- Be om beskyttelse for Mary Mohammadi
- Be om legedom for fysiske og psykiske overgrep
- Be om støtte fra familien og andre kristne i en vanskelig tid
- Be om visdom for hennes kristne aktiviteter og aktivisme i fremtiden
- Be for kristne som har lange fengselsstraffer
- Be om at koronaviruset ikke skal spre seg i fengslene

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring