To iranske konvertitter dømt til fengsel

Dømt for å ha diskutert kristen teologi

Foto: Sjah-moskeen, Ishafan. Wikimedia / Patrickringgenberg

Foto: Sjah-moskeen, Ishafan. Wikimedia / Patrickringgenberg

To kristne iranere er dømt til fengsel for å ha «spredt propaganda mot regimet».

Saheb Fadaei (mann) og Fatimeh Bakhteri (kvinne - 37), er dømt til henholdsvis 18 og 12 måneders fengsel. Ifølge lokale kilder ble de dømt for å ha diskutert kristen teologi på et husmenighetsmøte, noe som regnes for å være et angrep på islam. Begge ble arrestert på et husmøte 25. mai 2017 i byen Rasht. Det har vært en lang prosess med dom og ankesak, men begge fikk endelig avslag på anken den 18. mai. Under ankesaken ble de bedt av dommerne om å frasi seg sin tro, noe begge avslo.

Saheb Fadaei soner allerede en 10 års fengselsstraff i det beryktede Evin-fengselet i Teheran. Han og tre andre fra kirkesamfunnet «Church of Iran» ble dømt til 10 års fengsel i 2017 for «handlinger mot Irans sikkerhet ved å fremme sionistisk kristendom». I tillegg er Fadaei dømt to års internt eksil. Med den siste dommen på 18 måneder er han dømt til 13 ½ år i fangenskap.

Fatemeh Bakhteri ble trakassert av sikkerhetspolitiet i over et år før hun ble arrestert. Hun ble også innkalt til forhør i samme periode.

Myndighetene driver et systematisk arbeid for å hindre at muslimer konverterer til kristendommen. Dette er blitt trappet opp de siste årene. En del av strategien er å straffe noen kristne hardt, slik at folk skal skremmes fra å bli kristne. I 2017 ble kristne dømt til fengselsstraffer på 10 år eller mer.

- Be om styrke for Saheb Fadaei og Fatimeh Bakhteri
- Be om at de skal få en human behandling i fengsel
- Be for familiene deres
- Be for alle i Iran som sitter i fengsel på grunn av sin tro
- Be om styrke for iranske kristne i en tid hvor presset mot dem øker

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring