Kina: Zhang Zhan kan dø i fengsel

Familien får ikke besøke datteren i fengsel.

Over 40 internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner krever at hun løslates.

Over 40 internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner krever at hun løslates.

En mamma hulket høyt i retten. «Skal min datter fire år i fengsel!?» Spørsmålene var nok mange, da dommen over hennes datter ble lest opp. Mammaen til Zhang Zhan. Datteren er en kristen journalist fra Kina, som rapporterte om myndighetens håndtering av korona-epidemien. Hun ble arrestert i mai 2020 og i desember ble hun dømt til fire års fengsel. 

Stefanusalliansen er ikke alene om å engasjere seg for Zhang Zhan. I starten av september 2021 slo både International Federation for Human Rights og Amnesty ny alarm om hennes helsetilstand og den vilkårlige og uberettigede fengslingen. Over 40 internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner sendte, 17 september, brev til Kinas president Xi Jinping med krav om hennes løslatelse. Stefanusalliansen har sendt appell. 

Zhang Zhan har sultestreiket mot uverdig behandling i fengselet. I fjor ble hun tvangsmatet på en måte som karakteriseres som tortur. Hun lå på fengselssykehus mellom 31. juli og 11.august. Frykten er at hun dør i fengselet. Familien er det aller meste av tiden blitt nektet å besøke henne. 

Tenk deg at du er i samme situasjon. Du vet at barnet ditt ikke har gjort noe galt. Barnet ditt har bare ytret sine meninger. La oss sammen slå et slag for ytringsfriheten og støtte oppom Zhang Zhan.

La oss be
• Be om at Zhang Zhan i skal utfris fra fengselet og at Gud skal være med henne i denne vanskelige situasjonen.

• Be om at myndighetene skal lytte til den klare meldingen fra menneskerettighetsorganisasjonene.   

• Be om at det skal bli tros- og livssynsfrihet i Kina. 

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen
Daniel Hop-Hansen

 

 

 

 

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring