Kina: Pastorkona i Early Rain-kirken løslatt

Jiang Rong, kona til pastor Wang Yi i Early Rain-kirken i Chengdu, er løslatt etter 6 måneder i fengsel.

Pastorparet Wang Yi og Jiang Rong. Foto: Facebook

Pastorparet Wang Yi og Jiang Rong. Foto: Facebook

Jiang Rong ble løslatt mot kausjon 10. juni og er nå gjenforent med sønnen sin. Mannen hennes, pastor Wang Yi, sitter fortsatt i fengsel. Begge ble arrestert i begynnelsen av desember, da politiet arresterte over 100 medlemmer av menigheten. Selv om Jiang Rong er løslatt, er hun og mannen fortsatt tiltalt for undergravende virksomhet mot staten.

Early Rain-kirken er en av menighetene som sterkest har fått merke myndighetenes nyinnførte restriksjoner mot religiøs virksomhet, som startet i 2018. Foruten arrestasjonene i desember i fjor, ble kirken stengt på julaften og omgjort til en politistasjon. Myndighetene har fortsatt å trakassere menigheten i 2019. Blant annet har de kontaktet kirkemedlemmers arbeidsgivere og huseiere for å presse dem til å si opp kontraktene deres.

Pastor Wang Yi har bakgrunn som menneskerettsaktivist og grunnlovsekspert. Han har tidligere kommet med kritiske uttalelser mot myndighetene.

Siden Kina innførte nye regler for religiøs virksomhet i begynnelsen av 2018, har myndighetene gjort drastiske tiltak mot menigheter. Uregistrerte menigheter er blitt tvunget til å stenge, og menighetsledere og medlemmer er blitt trakassert. Registrerte menigheter har måttet fjerne kors og religiøse symboler, og barn får ikke delta i religiøse aktiviteter. Flere steder i landet er kirker blitt jevnet med jorden.

- Takk for at Jiang Rong er løslatt. Be om at også pastor Wang Yi skal løslates.
- Be for rettsprosessen for dem videre. Be om frikjennelse fra falske anklager.
- Be for Early Rain-kirken og alle menighetens medlemmer.
- Be for kinesiske menigheter, både de registrerte og uregistrerte.
- Be om styrke for kinesiske kristne i en tid der motstanden mot dem øker.

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring