Kina: Trakasseringen av Early Rain-kirken fortsetter

Omfattende tiltak mot uregistert menighet

Pastor Wang Yi. Foto: Christian Solidarity Worldwide

Pastor Wang Yi. Foto: Christian Solidarity Worldwide

Myndighetene fortsetter trakasseringen av den uregistrerte Early Rain-kirken i Chengdu, der over 100 medlemmer ble arrestert i desember i fjor.

Early Rain-kirken er blitt kjent over hele verden etter arrestasjonsbølgen før jul og at myndighetene stengte kirken. Trakasseringen og arrestasjonene har fortsatt i 2019. Ifølge menighetens Facebook-side var fortsatt 13 medlemmer arrestert pr. 29. mars. Stefanusalliansen har skrevet om menigheten flere ganger, og vi sendte appell for Early Rain-kirken i februar.

De siste månedene har kirkens medlemmer fortsatt å møtes i private hjem. Mange av møtene er blitt raidet av politiet, og ofte er deltakerne blitt arrestert for kortere perioder. Myndighetene har iverksatt en rekke andre tiltak mot menigheten, slik som husarrest av medlemmer, ransaking av hjem, press på huseiere for å si opp leiekontrakter med kirkemedlemmer og at arrestertes familier har fått frosset sine bankkonti. Les mer om dette i appellen vi sendte for menigheten.

Pastorparet Wang Yi og Jiang Rong er arrestert og holdes på et ukjent sted. De er anklaget for undergravende virksomhet mot staten. To andre menighetsmedlemmer «forsvant» også i begynnelsen av mars.

Myndighetenes tiltak overfor Early Rain Church kommer i en tid der presset øker på kristne over hele Kina. Pastor Wang Yi har tidligere kommet med kritiske uttalelser mot myndighetene. I mai i fjor ble menigheten nektet å gjennomføre en minnemarkering for jordskjelvofrene i Chengdu 10 år tidligere, samt minnes ofrene for massakren på Den himmelske freds plass i 1989.

- Be om Guds trøst og fred for alle som tilhører Early Rain-kirken
- Be om løslatelse av de arresterte og at de skal få rettferdig behandling i rettssystemet
- Be for pastorparet Wang Yi og Jiang Rong
- Be om en slutt på trakasseringen av menigheten
- Be om at Early Rain Church kan fortsette sin virksomhet og at medlemmene ikke skal bli skremt fra å delta i menighetens arbeid
- Be om beskyttelse for uregistrerte menigheter i Kina

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring