Kristen gutt (16) myrdet i India

Mishandlet og drept for sin tro

Sambaru Madkami. Foto: Morning Star News

Sambaru Madkami. Foto: Morning Star News

Den kristne gutten Sambaru Madkami (16) ble brutalt mishandlet og drept 4. juni i staten Odisha.

Oppildnet av hinduekstremister hadde landsbyboere planlagt å drepe familieoverhodene i de tre kristne familiene i landsbyen Kenduguda. De var ute etter Sambarus far, men da han ikke var til stede, dro de med seg Sambaru i stedet og slepte den unge gutten flere kilometer ut i jungelen. Der ble Sambaru brutalt mishandlet og drept av en stor mobb.

Politiet arresterte seks personer i forbindelse med drapet. To av dem innrømmet å ha vært delaktig, og ut fra deres forklaring fant politiet Sambarus lemlestede kropp dagen etter. Han ble begravet 6. juni. Jurister fra den nasjonale menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Law Network prøver nå å få opp rettssaken for en høyere rettsinstans i delstaten Odisha.

De to andre mennene som landsbyboerne var ute etter, klarte å flykte. Landsbyens tre kristne familier er nå evakuert. Tidligere hadde ti andre kristne familier bodd i landsbyen, men de har flyttet ut på grunn av økende fiendtlighet fra lokalbefolkningen. Landsbyboerne anklager de kristne for å drive med svart magi. Sambaru var selv ungdomsleder i menigheten og ledet bønnemøter i hjemmet.

I delstaten Odisha har det også tidligere foregått brutal forfølgelse av kristne. I 1999 ble den australske misjonæren Graham Staines brent inne i bilen sin sammen med sine to sønner. I 2008 foregikk det et massivt angrep på kristne i Kandhamal-distriktet hvor, rundt 100 kristne ble drept, 56 000 drevet på flukt og 295 kirker ødelagt.

- Be for de pårørende til Sambaru Madkami
- Be om beskyttelse for de tre kristne familiene i landsbyen, som nå er evakuert
- Be om at gjerningsmennene skal stilles til ansvar. Be om at rettssaken skal tas opp seriøst i rettssystemet
- Be om beskyttelse for kristne i Odisha
- Be om beskyttelse for kristne og religiøse minoriteter i hele India

(Kilde: Morning Star News, Christian Solidarity Worldwide)

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring