Be for kristne ledere i Tyrkia og Egypt

Kristne ledere rammet av covid-19

«St. Stefanus' martyrium». Maleri av Bernardo Cavallino.

«St. Stefanus' martyrium». Maleri av Bernardo Cavallino.

«Stefanus var full av nåde og kraft og gjorde store under og tegn blant folket»  (Apostlenes gjerninger 6:8)

Arkan og biskop Thomas
For litt over ett år siden begynte jeg å jobbe i Stefanusalliansen. Før pandemien satt en stopper for de fleste av oss, rakk jeg å besøke Egypt og Tyrkia – hvor vi har samarbeidspartnere. I den krevende tiden etterpå har jeg blitt minnet på noen av disse menneskene jeg møtte. Hvordan går det med dem? To av de som har vært høyt opp i mitt hjerte er Ramazan Arkan og Biskop Thomas. På en forunderlig måte har de noen av de samme kvalitetene som Stefanus – som regnes som kirkens første martyr – de bærer med seg nåde og kraft. La oss løfte dem frem i våre bønner i denne førjulstiden.

Tyrkia
Ramazan Arkan som er en av de kristne lederne i Tyrkia, kan fortelle om en utfordrende tid for kirken i Antalya. Hans egen familie har vært rammet av sykdom. I flere måneder var det forbudt å holde gudstjenester i Tyrkia. Dette er ekstra sårbart for kristne konvertitter som ikke har så stort nettverk lenger, kirken er som en familie for dem. Ramazan forteller at de har brukt digitale verktøy for å opprettholde gudstjenestelivet, og med stor glede kan han meddele at det har ført til kirkevekst.

Kirken har to møtesteder i en by med mer enn to millioner mennesker. De hadde planlagt et tredje sted, men akkurat da ble samfunnet stengt. Enn så lenge må de ta tiden til hjelp, før de igangsetter planene for den tredje grenen av kirken. Hva som skjer de nærmeste månedene og det neste året er uklart.

Be for Tyrkia:

  • Takk for kirkevekst i Antalya.
  • Be for de som er rammet av sykdom og for de som føler seg ensomme.
  • Be om at det skal lykkes med fremtidsplanene til kirken.

Egypt
Biskop Thomas i Egypt falt sammen under en messe. Det var en dramatisk opplevelse for de som deltok. Biskopen var bevistløs en times tid. Leger fikk etter hvert liv i ham. Først trudde de at det var hjerneslag, men etter han ble fraktet til et sykehus i Kairo ble det klart fastslått at han var rammet av covid-19.

Biskop Thomas var så hardt rammet at han forberedte seg på å dø. Han er glad for at Gud har gitt ham en ny sjanse, og han ber om at det store skille mellom fattig og rike skal bli mindre – at de skal bli behandlet på lik linje. Biskopen påpeker at viruset rammer både fattige og rike. De som er fattige dør i det stille av covid-19, uten de store overskriftene. Men de som er rike får god omsorg, god behandling og god tilgang til helsetjenester. De er heldige. Pandemien viser oss enda en gang kallet til å arbeide for sosial rettferdighet.

Be for Egypt:

  • Takk for at Biskop Thomas er blitt frisk.
  • Be om rettferdighet, at alle skal behandles med likeverd
  • Be om at kirken i Egypt skal bli styrket.

Takk for at du er med og ber. Vi ønsker dere alle en fredfull jul.

PS: Andre juledag feirer vi Stefanusdagen. Her kan du lese mer om Stefanus og hvorfor han ble martyr.

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen
Daniel Hop-Hansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring