Kina - hardt press mot trosfriheten

Kinesiske kirker opplever det hardeste presset på flere tiår.

Kirke i Henan-provinsen tvunget til å heise kinesisk flagg. Foto: ChinaAid

Kirke i Henan-provinsen tvunget til å heise kinesisk flagg. Foto: ChinaAid

I løpet av de siste månedene har kinesiske myndigheter revet ned kors på kirker og erstattet dem med kinesiske flagg eller kommunistiske slagord. Andre kirker er blitt revet eller tvangsstengt. Alt skjer som en følge av den nye religionsloven som ble innført i februar. Loven sier at alle religioner må være underlagt kinesiske og sosialistiske verdier.

I Henan-provinsen alene har myndighetene konfiskert bibler fra flere hundre menighetsmedlemmer, ødelagt over 20 kirker, fjernet eller ødelagt minst 100 kors og andre religiøse symboler. De ha også arrestert flere hundre mennesker siden februar.

I andre provinser er kirker blitt tvunget til å heise det kinesiske flagget, synge «patriotiske» sanger og vise fram bilder av president Xi Jinping. I byen Shangrao i Jiangxi-provinsen har minst 40 kirker måttet sette opp oppslag om at utlendinger ikke får preke i kirkene og at barn under 18 ikke kan delta på møtene.

Myndighetene slår også hardt ned på andre religiøse grupper. Muslimske uighurer i Xinjiang-provinsen, tibetanske buddhister og tilhengere av Falun Gong er blant dem som utsettes for statlig kontroll og grove overgrep fra myndighetene.

- Be om beskyttelse for kristne og andre religiøse grupper i Kina
- Be om at kinesiske kristne skal stå fast i sin tro, tross økende forfølgelse
- Be om styrke og visdom for pastorer og menighetsledere
- Be om at kinesiske myndigheter skal respektere religionsfriheten
- Be om det internasjonale samfunn, inkludert Norge, skal ha mot til å ta opp religionsforfølgelsen med kinesiske myndigheter

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring