Myanmar og Kina: Våre partnere mobiliserer til bønn

Våre bønner krysser landegrenser og knytter oss sammen.

«… Dersom to av dere her på jorden blir enige om å be om noe, hva det enn er, skal de få det av min Far i himmelen. For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem.»
Matteus 18:19-20

Det skjer noe når vi ber. Midt i denne pandemien som på mange måter splitter oss, kan vi samles i bønn. I dette bønnefellesskapet stiger Jesus frem: «For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem» (Matteus 18:19-20).

KINA
24. mai var det «verdens bønnedag» for kirken i Kina. Det var den katolske kirken som markerte dette. Bønnebehovene er tydelige. Kirkeledere trenger styrke og trøst. Flere av dem er fengslet. En av lederne er Wang Yi, hovedpastoren i Early Rain Church, som soner ni års fengselsstraff. Han ble siktet for å ha «oppfordret til å undergrave statsmakten», men alt han gjorde var å uttale seg mot regjeringens behandling av uregistrerte kirker.

Vi ser også at det slås hardt ned på kristne bokforlag og kristne bokhandlere. Du kan lese mer om situasjonen i Kina her.

MYANMAR
I Myanmar har vi direkte kontakt med våre partnere, vi oppgir ikke navn eller sted i hensyn til deres sikkerhet. Våre venner forteller at de nå har en bønnemarkering som varer i 40 dager, og de inviterer oss til å be sammen med dem.

De takker for hjelpen de har fått fra Stefanusalliansen. Blant annet har en flyktningleir med 120 familier fått hjelp. De har fått gryter, tallerkener og skjeer, og den maten de trenger.

Pandemien har satt sitt preg på landet, og det er behov for vaksiner. De er urolige for unge mennesker som tilslutter seg gerilja-grupper og de ønsker fred i landet.

LA OSS BE:

  • Takk for at hjelpen kommer frem til våre partnere.
  • Be om at det skal bli tros- og livssynsfrihet i Kina og Myanmar.
  • Be om at våre partnere får vaksiner.
  • Be om at flere skal stå sammen med våre venner i bønn, og at de skal få bønnesvar.

 

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen
Daniel Hop-Hansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring