Nigeria: Troshelt feiret 18-årsdagen i fangenskap

Leah Sharibu holdt som fange i over 3 år

Leah Sharibu, 15 år på bildet, er nå 18. Foto: CSW

Leah Sharibu, 15 år på bildet, er nå 18. Foto: CSW

Dette er dagen som Herren har gjort; la oss juble og glede oss på den!
Salme 118:24

Nylig var det en stor bønnemarkering hvor tusenvis av mennesker over hele verden ble oppfordret til å be om Leah Sharibus løslatelse. Denne dagen ble kalt «Heroes of Faith». Du som leser dette kan også være med på å løfte frem vår tids troshelter. Det var Christian Solidarity Worldwide, som også jobber med trosfrihet og menneskerettigheter, som arrangerte denne markeringen. Flere bønneemner ble tatt opp denne dagen, dette kan du lese om her.

En annen dato som har vært viktig denne våren, er 18-års dagen til Leah Sharibu, 14. mai. Tenk deg å bli 18 år. For mange av oss var det en viktig dag hvor vi ønsket å slå litt ekstra på stortromma. Men for Leah Sharibu ble ikke denne dagen slik som hun hadde tenkt. For hun er i fangenskap. Hun nektet å gi avkall på sin tro, og den nigerianske skolejenta er blitt holdt fanget av ISWAP siden februar 2018.

La oss be:

  • Be om at Leah skal løslates, og at Herren skal beskytte og bevare henne.
  • Be for alle troshelter som er i fangenskap nå.
  • Be for alle medarbeiderne i Stefanusalliansen og lignende organisasjoner, at de skal fortsette arbeidet for mennesker som forfølges for sin tro.

 

Vennlig hilsen
Daniel Hop-Hansen
Stefanusalliansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring