Pastor drept i Tyrkia

Sørkoreansk pastor knivdrept

(Foto: Den store moskeen i Diyarbakir, tidl. St. Thomas kirke. Wikimedia/Poyraz 72)

(Foto: Den store moskeen i Diyarbakir, tidl. St. Thomas kirke. Wikimedia/Poyraz 72)

En sørkoreansk pastor ble knivstukket og drept 22. november. Motivet for drapet er ennå ikke kjent.

Pastor Jinwook Kim fra Sør-Korea hadde bodd i Tyrkia i 5 år. Han var pastor for en liten menighet i Dyirbakir, sørøst i landet. Der ble han knivstukket og drept sist fredag. Kims kone er høygravid, og paret har en 4 år gammel sønn.

En 16 år gammel gutt er arrestert i forbindelse med drapet. Motivet for drapet kan ha vært vinningskriminalitet, siden pastorens telefon var borte. Andre i lokalmiljøet tror han ble drept for sin tro.

Situasjonen for kristne i Tyrkia er blitt mer utrygg de siste årene, særlig etter det mislykkede kuppforsøket i 2016. Det har blitt mer fiendtlighet og hatretorikk mot kristne i det offentlige rom. Et eksempel på dette er at det ble satt opp plakater i byen Konya i oktober, hvor muslimer ble frarådet å bli venner med jøder og kristne. Aksjonen utløste sinne og fordømmelse fra menneskerettighetsgrupper både i og utenfor Tyrkia.

Når det gjelder det tragiske drapet på pastor Jinwook Kim, er det imidlertid umulig å si ennå om han ble drept på grunn av sin tro eller av andre årsaker.

- Be for familien til Jinwook Kim. Be spesielt for kona, som blir alene om omsorgen for et nyfødt barn og sønnen på 4 år. Be om at familien skal få oppleve trygghet og støtte i tiden fremover
- Be om at etterforskningen skal avdekke den egentlige årsaken til drapet og at den/de skyldige skal stilles til ansvar
- Be om beskyttelse for kristne i Tyrkia
- Be om at det skal bli slutt på falske rykter og hatretorikk mot kristne

(Foto: Wikimedia / Poyraz 72 - Own work, CC BY-SA 4.0)

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring