Skjerpede sikkerhetstiltak rundt Asia Bibi

Ekstremister er ute etter livet hennes. Hun trenger vår forbønn.

Sikkerheten er blitt skjerpet rundt blasfemidømte Asia Bibi de siste ukene. Dette skjedde etter at mannen som drepte en av hennes fremste forsvarere ble henrettet.

Salman Taseer, guvernøren av Punjab, engasjerte seg for å få omgjort dødsdommen til Asia Bibi. Samtidig kritiserte han Pakistans blasfemilover åpent. Dette skulle koste ham dyrt. I 2011 ble han drept av sin egen livvakt, Mumtaz Qadri. Qadri ble i ettertid sett på som en helt av mange. Det vekker sterke følelser å tale imot blasfemilovene i Pakistan. Den 29. februar ble Qadri henrettet, og dette medførte voldsomme demonstrasjoner.

Etter henrettelsen av Qadri skal ekstremistgrupper ha lagt planer om å drepe Asia Bibi i fengselet. Myndighetene har nå økt sikkerheten rundt henne. Det er bare mannen hennes som får besøke henne, og hun må lage maten sin selv, for å forhindre at noen skal forgifte maten.

I oktober i fjor ble Asia Bibis anke tatt til følge. Hele saken hennes skal nå opp på nytt i Pakistans høyesterett. Det er håp om at dødsdommen kan bli opphevet. Tidspunktet for rettssaken er ennå ikke satt.

- Be om beskyttelse for Asia Bibi og hennes familie
- Be om at ankesaken skal komme opp som planlagt
- Be om at rettsprosessen ikke skal påvirkes av press fra islamister
- Be om at dødsdommen skal blir opphevet
- Be om at blasfemilovene skal endres eller avskaffes

 

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring