Sudan: 13 kristne arrestert og torturert

Arrestert og torturert uten grunn

13 kristne ble arrestert av sikkerhetsmyndighetene på et kristent møte den 10. oktober i Nyala i Sør-Darfur. De ble torturert og satt under ekstremt press for å frasi seg sin tro. Den 21. og 22. oktober ble de løslatt. En av de arresterte kan bli anklaget for frafall fra islam.

Det er litt ulike rapporter om hva som skjedde med de arresterte. En kilde sier at tre av mennene ble løslatt umiddelbart fordi de hadde kristen bakgrunn, mens 9 konvertitter fra islam ble torturert og presset til å frasi seg sin tro. Av disse skal 8 ha frasagt seg troen, mens lederen for gruppen, Tajadin Idris Yousef, nektet. Det er han som nå kan bli anklaget for frafall fra islam. Første rettshøring er søndag 28. oktober. De andre ble anklaget for å ha «forstyrret offentlig orden» og måtte betale en bot.

En av dem som ble torturert skal være kritisk skadet.

Sikkerhetsmyndighetene oppga ingen grunn for arrestasjonene, men kilder forteller at de har målrettede aktiviteter mot konvertitter fra islam fra delstatene Darfur og Sør-Kordofan. Det nasjonale etterretnings- og sikkerhetsbyrået har fullmakt til å holde folk fengslet i fire og en halv måned uten konkrete anklager.

- Be for Tajadin Idris Yousef og rettshøringen 28. oktober. Be om frikjennelse
- Be for helsen til alle som ble torturert, spesielt mannen som ble kritisk skadet
- Be for dem som frasa seg sin kristne tro under press. Be om at de kan fortsette å praktisere troen
- Be for de kristne i Nyala, hvor dette skjedde
- Be for de kristne i Darfur og Sør-Kordofan

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring