Sudan: Kirkebygg ble brent ned

Både utfordringer og positive signaler for Sudans kristne

Ledelsen i Sudanese Church of Christ. Foto: CSW

Ledelsen i Sudanese Church of Christ. Foto: CSW

«Kom til ham, den levende steinen, som ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud, og bli selv levende steiner som bygges opp til et åndelig hus! …»
1. Peter 2:4-5

I januar ble et kirkebygg brent ned. Det tilhørte Sudanese Church of Christ (SCOC). Da er det godt å tenke på at menigheten først og fremst består av mennesker som tror på Jesus Kristus, som det står i Bibelen: «levende steiner som bygges opp til et åndelig hus!». (1. Peter 2:4-5). Til manges overraskelse var det en gutt på 13 år som hadde tent på bygningen. Etter nærmere undersøkelser viser det seg at han hadde blitt beordret av en voksen. Likevel var det bare den unge gutten som ble arrestert. Medlemmer av kirken har lenge opplevd forfølgelse fra lokale muslimer og sudanske myndigheter.

Guvernøren i delstaten Gezira har tillatt bygging av fire kirker. Det er lenge siden sist en lignende tillatelse ble gitt, vi må helt tilbake til 2005. Tre av kirkene vil bli gitt til SCOC og den fjerde til den evangeliske kirken.

I høst ble åtte ledere fra SCOC frikjent. Alle siktelsene ble henlagt, i en sak som har pågått siden 2017. I løpet av de siste månedene, har det vært en positiv utvikling i Sudan. Håpet er at det gradvis skal bli et mer inkluderende samfunn, som legger vekt på menneskerettigheter og trosfrihet. 

Les mer om situasjonen i Sudan her.

La oss be:

  • Takk for at guvernøren har gitt tillatelse til å bygge nye kirker.
  • Be for den unge gutten som ble satt i fengsel.
  • Be om at forfølgelsen av de kristne i Sudan skal avta.

 

Vennlig hilsen
Daniel Hop-Hansen
Stefanusalliansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring