Vietnam: Familier mistet sine hjem og måtte legge på flukt

Menneskerettigheter krenkes stadig i Vietnam

Ødelagte katolske hjem. Foto: CSW

Ødelagte katolske hjem. Foto: CSW

En familie i Vietnam opplevde at noen ødela boligen deres og så ble de kastet ut av landsbyen. Alt dette, bare fordi de er kristne. Som familiefar er det lett å sette seg inn i denne situasjonen. Hvordan ville det påvirket min familie?  Den vietnamesiske familien er ikke alene om dette her, i 2019 ble 500 boliger ødelagt og tusenvis av beboere måtte legge på flykt. Dette er katolske familier, og de har bodd i dette området i generasjoner. Nå venter de på en gjenoppreisning. Les mer.

Vietnam har opplevd en betydelig begrensing av menneskerettighetene de siste årene, og det har kommet en rekke restriksjoner. Det har påvirket ytringsfriheten for kristne ledere, journalister, menneskerettighetsforkjempere, miljøaktivister og mange flere.

Stefanusalliansen har tidligere skrevet om juristen Nguyen Bac Truyen, og pastoren Nguyen Trung Ton.  De sitter fortsatt i fengsel og trenger forbønn.

BØNNEBEHOV:

  • Be familiene som har mistet sine hjem og som er på flukt.
  • Be at de som sitter i fengsel – uten en reel grunn – skal løslates.
  • Be om at alle skal ha ytringsfrihet, uansett bakgrunn.

 

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen
Daniel Hop-Hansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring