Trosfrihet: Amir Taleipour og Mahnaz Harati ble arrestert foran øynene på sin sju år gamle datter.

Trosfrihet: Amir Taleipour og Mahnaz Harati ble arrestert foran øynene på sin sju år gamle datter.  


De siste arresterte er en kristen familie som ble hentet av politiet i hjemmet i  Mashhad, nordøst i Iran. 

Arrestasjonen skjedde 6. desember. Flere tjenestemenn fra det hemmelige politiet braste inn i hjemmet til Amir Taleipour (39) og hans kone Mahnaz Harati (36). Ekteparet ble arrestert foran øynene på datteren på sju år.

Amir og Mahnaz er holdt i forvaring siden arrestasjonen, melder Middle East Concern. De har blant annet ikke fått lov til å kontakte familien, heller ikke har de fått juridisk assistanse. Andre i familien tar nå hånd om datteren som måtte oppleve at foreldrene ble hentet av politiet foran øynene hennes.

Iranske kristne er vant til at det kommer ekstra mange arrestasjoner like før jul. Men de sier at situasjonen i år er mye verre enn tidligere år. Regimet antas å frykte at julehøytiden er en tid av året der iranere – shia-muslimer – kjenner seg tiltrukket av kristendommen. Denne interessen forsøkes så kvalt med arrestasjoner. En iransk kristen leder sier også at det kan tenkes at ulike deler av det iranske sikkerhetsapparatet konkurrerer om ressurser og vil vise sin effektivitet ved på arrestere kristne.

I november ble 142 kristne arrestert. Så kom nye arrestasjoner av fire kristne 2. desember. Arrestasjonsbølgen rammer menigheter som arbeider blant muslimer som er blitt Jesus-troende.

Kristne i Iran ber om forbønn for ekteparet og de andre arresterte – at d emå få styrke der de sitter arrestert. – Be også om at sikkerhetsapparatet må slutte å trakassere kristne og at kristne i stedet må få vern om sin trosfrihet.

 

Støtt kjempende kristne i Iran

Vår partner Pars teologiske senter støtter iranske menigheter i og utenfor Iran. Merk gaven: Iran

Gi en gave

AKTUELT

PROSJEKT