Iran kjører en hardere linje mot muslimer som er konvertert til kristendom.

Iran kjører en hardere linje mot muslimer som er konvertert til kristendom.  


Hossein Kadivar var den første som ble satt fri 16. mars. På søndag 17. og mandag 18. mars ble Babak Hosseinzadeh, Behnam Akhlaghi, Kamal Naamanian, Mohammed Vafada og Khalil Dehkanpour også satt fri mot kausjon på 150 millioner Toman (USD 12.000) hver. Mehdi Khatibi forventes å bli satt fri. Anklagene mot dem er ikke kjent. De regner med å bli innkalt til retten, men det er ingen indikasjon når dette kan skje.

Det er Middle East Concern som melder dette. Stefanusalliansen hadde nylig bønnekampanje for de ni.

Khalil Dehkanpour og Hossein Kadivar ble arrestert i slutten av januar og satt i Lakan fengsel. Deres pastor, Abdolreza (Matthias) Haghnejad ble arrestert hjemme 10. februar, og Kamal Naamanian, Mohammed Vafada og Shahrooz Eslamdous ble arrestert 15. februar. Babak Hosseinzadeh, Mehdi Khatibi og Behnam Akhlaghi ble arrestert 23. februar.

Matthias Haghnejad og Shahrooz Eslamdous blir fortsatt holdt i varetekt. Matthias er anklaget for å «true Irans nasjonale sikkerhet» og for «å fremme sionistisk kristendom».

Venner av de arresterte er takknemlige for at de syv har fått lov til å slippe ut på kausjon. De ber om at også Matthias og Shahrooz vil bli satt fri og at anklagene mot alle vil bli droppet
De ber også om at kirker og kristne i Iran vil bli styrket og forberedt på å møte motstand.
De ber også om at iranske myndigheter vil slutte å angripe kristne og andre religiøse minoriteter, som bahaiene.

AKTUELT

PROSJEKT