9 kristne får fengselsstraff

Pastor Matthias Haghnejad og åtte andre kristne ble dømt til fem års fengsel 13. oktober på grunn av sin kristne tro.

Foto: Middle East Concern

Foto: Middle East Concern

I 2018 startet en arrestasjonsbølge mot kristne i Iran. Antallet arresterte gikk opp fra 16 i 2017 til minst 171 i 2018 og arrestasjonsbølgen har fortsatt i 2019. Ifølge organisasjonen Artikkel 18 oppfattes kirkene og husmenighetene som en trussel mot Irans nasjonale sikkerhet. Når medlemmer og kirkeledere blir arrestert siktes de derfor ofte som fiender av staten.

I februar ble pastor Abdolreza (Matthias) Haghnejad og åtte andre fra kirkesamfunnet «Church of Iran» arrestert. Huset til pastor Haghnejad ble plyndret, og biblene og mobiltelefonene til alle ni ble konfiskert. I mars ble syv av de tiltalte løslatt mot en kausjonssum på 150 millioner Toman (ca. 114,000 NOK), mens Matthias Haghnejad og Shahrooz Eslamdous forble varetektsfengslet.

Under rettshøringer 24. og 28. juli ble pastor Haghnejad og de åtte andre anklaget for å «handle mot nasjonal sikkerhet». Dommeren mente at de hadde forfalsket Bibelen  og at de promoterte sionisme (en jødisk nasjonalistisk bevegelse). Deres advokat ble nektet å delta i juli, men var til stede under siste høring 23. september. Dessverre ble alle dømt til fem års fengsel 13 oktober.

De ni kommer fra samme menighet hvor Yousef Nadarkhani, som vi tidligere har hatt appell for, var pastor. Haghnejad tok over som pastor etter at Nadarkhani ble arrestert i 2017 og dømt til ti års fengsel., Haghnejad har selv blitt arrestert flere ganger siden 2006.

Hvis ingen protesterer, vil ikke arrestasjonsbølgen stoppe. Send appell til den iranske ambassaden for å be om at de som er arrestert grunnet sin tro skal settes fri, og at iranske myndigheter vil respektere religiøse minoriteters rett til å utøve sin tro. Mer at språket i appellen er tilpasset iransk kultur etter råd fra vår lokale partner.

Takk for at du er med!
Vennlig hilsen Stefanusalliansen

Slik gjør du:

Last ned appellbrevet i PDF.
Skriv ut og send appellbrevet til:

Ambassador Mohammad Hassan Habibollahzadeh
The Embassy of the Islamic Republic of Iran
Drammensveien 88E
0271 Oslo

(Porto kr. 16,-)

Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring