Advokat fengslet for sin innsats for trosfrihet

Menneskerettighetsadvokaten Nguyen Bac Truyen har sittet fengslet siden juli 2017

Truyen er en Hoa Hao-buddhist som har blitt fengslet to ganger for sitt arbeid for trosfrihet og menneskerettigheter i Vietnam. Etter at han ble løslatt fra fengsel i 2010 fikk han en ledende rolle i en forening for vietnamesiske politiske og religiøse fanger. Foreningen bistår samvittighetsfanger og familiene deres med fengselsbesøk, legebesøk, rettshjelp og stipend til barn som ellers ikke ville hatt midler til å gå på skole. Truyen har gitt fri rettshjelp og juridisk undervisning til etniske og religiøse minoriteter som opplever diskriminering i Vietnam slik som Hoa Hao, Hmong, kristne og Cao Dai.

I juli 2017 ble Truyen arrestert på gaten og holdt i isolat i flere måneder uten at familien fikk vite hva som hadde skjedd. I april 2018 ble han dømt til 11 års fengsel og 3 års prøvetid.

Vi oppfordrer deg nå til å sende en oppmuntringshilsen til Truyen i fengselet. Slike oppmuntringshilsener kan bidra med trøst og støtte i ensomme stunder hvor alt kan oppleves som håpløst. Vi har også sett at fengselsforhold kan bli bedre når fengselsansatte ser at fangene får mye oppmerksomhet fra utlandet. Fanger har fått mer mat, medisiner og bedre behandling av fengselsansatte som et resultat av brevkampanjer.

Du kan sende det ferdigskrevne oppmuntringsbrevet, eller du kan skrive ditt eget brev eller kanskje et fargerikt kort. Truyen er fornavnet på denne advokaten og han kan engelsk. Pass på å være hensynsfull overfor Truyen og hans tro og ikke skrive noe negativt om vietnamesiske myndigheter. Minn gjerne Truyen på at han ikke er glemt og oppfordre ham til å være sterk og holde motet oppe.

Takk for at du er med!

Vennlig hilsen Stefanusalliansen

Slik gjør du:

Last ned appellbrevet i PDF.
Skriv ut og send appellbrevet til:

Nguyen Bac Truyen
Trai giam An Diem
Thon An Diem, xa Dai Hung
Huyen Dai Loc, tinh Quang Nam
Vietnam

(Porto kr. 24,-)

Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring