Algerie: Minoriteter forfulgt for sin tro

Forfølgelse og diskriminering av kristne og ahmadier øker i Algerie

Kirke i Algerie. Foto: World Watch Monitor

Kirke i Algerie. Foto: World Watch Monitor

Myndighetene i Algerie trapper opp forfølgelsen av kristne trossamfunn og ahmadi-muslimer. I løpet av det siste året har algeriske myndigheter stengt fire kirker, to bibelskoler og en bokhandel eid av en kristen mann. I tillegg har tre kirker mottatt ordre om å avslutte all religiøs aktivitet. Myndighetene hevder at kirkene har blitt stengt fordi de ikke oppfyller kravene til sikkerhet i godkjente gudshus. Samtidig gir myndighetene svært få tillatelser til kirker slik at kirkesamfunnet, i praksis, ikke kan oppfylle myndighetenes krav. Ifølge organisasjonen Middle East Concern må stengningen av kirker og andre gudshus derfor anses som en del av en koordinert kampanje mot det kristne samfunnet i Algerie.

Algeriske myndigheter har også økt antallet arrestasjoner og rettssaker mot ahmadier i landet. Ahmadier anser seg selv for å være muslimer, men på grunn av teologiske forskjeller anser algeriske myndigheter gruppen for å være vantro og en trussel mot staten. Siden offensiven mot ahmadiene begynte i juni 2016, har myndighetene reist straffesak mot mer enn 260 av ca. 2000 ahmadier i Algerie. Representanter for myndighetene har uttalt at ahmadiene ikke har noen menneskerettigheter eller trosfrihet, og dette reflekteres i behandlingen av minoriteten. Ifølge Amnesty International har algeriske myndigheter dømt ahmadier til opp til fire års fengsel kun for å ha praktisert sin tro på fredelig vis.

Algeriske myndigheter har forpliktet seg gjennom internasjonale konvensjoner til å respektere og sikre trosfrihet for minoritetene de nå forfølger. Send appellbrevet til den algeriske ambassaden i Norge for å kreve at myndighetene stopper forfølgelsen av kristne og ahmadier og sikrer trosfrihet for alle i Algerie.

Oppdatering på tidligere appellsaker:

#1-2017

Tyrkia: Statsadvokaten har nå overlevert et dokument på 62 sider som tiltaler den amerikanske pastoren Andrew Brunson for deltagelse i en terroristorganisasjon. Anklagene bygger i stor grad på vitnesbyrd fra hemmelige vitner. Innholdet i anklagene tilbakevises bestemt av Andrew og hans nærmeste. Saken skal høres for retten 16. april.

Slik gjør du:

Last ned appellbrevet i PDF
Skriv ut og send appellbrevet til:

Ambassador Ali Hafrad
The Algerian Embassy in Oslo
Inkognitogata 37
0256 Oslo

(Porto kr. 14,-)

For norsk oversettelse av appellbrevet, klikk her: PDF

Bli SMS-appellvenn: send ROP til 2377
Du får én appell i måneden (koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send ROP STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring