Brutal forfølgelse av Falun Gong

I løpet av 20 år har over 4 000 Falun Gong-utøvere blitt henrettet og minst 100 000 utsatt for mishandling eller tortur. Kina anklages også for å høste organer fra uskyldige samvittighetsfanger, særlig Falun Gong-utøvere.

Bildet er av Guimin Chi. Foto: Private bilder

Bildet er av Guimin Chi. Foto: Private bilder

Falun Gong er en tradisjonell åndelig kinesisk meditasjons- og kultiveringsmetode i den buddhistiske tradisjonen. Forfølgelsen av Falun Gong startet i 1999 etter at det ble nesten 70 millioner utøvere i Kina, og de samlet 10 000 mennesker til en stille demonstrasjon på Den himmelske fredsplass i Beijing.

Siden 1999 har millioner av uskyldige mennesker mistet jobbene sine, blitt utvist fra skolen, fengslet, torturert eller drept for å utøve sin tro. Minst en halv million Falun Gong-utøvere holdes i arbeidsleirer, fengsler eller andre institusjoner. Menneskerettighetsorganisasjoner har dokumentert over 100 000 saker av mishandling eller tortur av Falun Gong-utøvere, men tallet er trolig mye høyere. Fanger tortureres både psykisk og fysisk med grusomme torturmetoder. Kvinner blir også brutalt seksuelt misbrukt.

Flere og flere fra religiøse minoriteter blir nå også utsatt for sterk overvåking. To Falun Gong-utøvere som opplever dette er søstrene Guixia og Guimin Chi. Guimin mistet jobben på grunn av sin tro, mens Guixia har blitt fengslet og torturert flere ganger siden 1999. Siden juni 2019 har de blitt overvåket av myndighetene. De har opplevd å bli forfulgt av folk som tar bilder av dem. Guimini hører stadig propagandasanger spilles, men som ingen andre hører, samt lyder som minner om elektriske bølger. De har begge opplevd at gass sprayes inn i leilighetene som gjør at de føler seg svimle, ser uklart og strever med å puste. Drikkevannet deres er også blitt forgiftet.

I tillegg til tortur og ekstrem overvåkning anklages kinesiske sykehus i samarbeid med militæret og politiet for å praktisere tvungen organhøsting. Menneskeorganisasjoner og China Tribunal, et uavhengig panel, har dokumentert dette ved hjelp av blant annet vitner som leger, journalister og overlevende. Ifølge disse rapportene har tusenvis av uskyldige blitt drept for å kunne høste inn organene deres. Flertallet som utsettes for dette er trolig Falun Gong-utøvere og nå også uigurer.

Send appell til kinesiske myndigheter og krev at de skal slutte med den brutale forfølgelsen av Falun Gong-utøvere og andre religiøse minoriteter.

Slik gjør du:

Last ned appellbrevet i PDF.
Skriv ut og send appellbrevet til:

Ambassador Yi Xianliang
Embassy of the People’s Republic of China
PO Box 4058 AMB
0244 Oslo

(Porto kr. 17,-)

Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring