Hviterussland: Kirke og pastor trakassert

Menighet tvangsutkastet av myndighetene - nå trues pastoren med opptil fire års fengsel for å holde utegudstjenester.

Pastor Vyacheslav Goncharenko. Foto: New Life Church, Minsk

Pastor Vyacheslav Goncharenko. Foto: New Life Church, Minsk

Over 60 personer var samlet til bønn i kirken New Life da politi og myndighetspersoner tok seg inn i kirken med brekkjern og vinkelsliper den 17. februar i år. Uten tilgang til kirken sin har menigheten hver søndag  siden februar trosset hviterussisk snøvær, regn og stekende sol for å samles til gudstjenester på parkeringsplassen utenfor kirken. Nå anklages de for ulovlige utendørsmøter, og pastor Goncharenko og menighetsmedlemmene trues med straff på opptil 4 års fengsel.  

Bli med og krev at New Life Church får kirkebygget sitt tilbake og at alle kriminelle anklager mot pastor Vyacheslav Goncharenko trekkes tilbake umiddelbart! 

I 2002 kjøpte pinsemenigheten New Life Church et gammelt fjøs i utkanten av Hviterusslands hovedstad, som de pusset opp og siden har brukt som forsamlingslokale. Tross at det ikke har vært gårdsdyr der på over 20 år, har myndighetene gjentatte ganger avslått menighetens søknader om å endre bygningens offisielle status til kirke. I Hviterussland forbys religiøs aktivitet på steder som ikke er godkjent av myndighetene, og det var på dette grunnlaget politiet brøt seg inn og overtok bygningen.  

Det skal ikke være forbudt for en menighet å eie kirkebygg eller holde gudstjeneste! Bli med og kjemp for trosfrihet i Hviterussland – send appell for å kreve at bygningen returneres til New Life Church og at truslene mot pastor Goncharenko trekkes tilbake. 

Takk for at du er med!  

Kilde: Forum 18 

Slik gjør du: Last ned appellen i PDF og send til:

Kachanova Natalya Ivanovna
Chairman of the Council of the Republic
9 Krasnoarmeyskaya Street, 
220016, Minsk 
BELARUS 

Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring