Kristen familie arrestert i Somaliland

I Somaliland er det kristne ekteparet Mohamed og Hamdi arrestert og anklaget for lovbrudd mot islam. Mohamed sitter i varetekt, og Hamdi er sperret inne på en politistasjon med parets 4 måneder gamle spedbarn.

Foto: Gift Habeshaw, Unsplash

Foto: Gift Habeshaw, Unsplash

Krev umiddelbar løslatelse av Mohamed, Hamdi og barnet deres!  

Ekteparet ble arrestert hjemme hos selv 21. januar 2021 hvor de blant annet hadde kristen litteratur og undervisningsmateriale. Det ble konfiskert av myndighetene. I retten tilstod Mohamed og Hamdi at de hadde delt og undervist kristen tro og oppfordret andre til å gi avkall på islam, slik de selv hadde gjort. I tiltalen stod det at de hadde forstyrret statsreligionen i Somaliland og på den måten oppildnet andre til å bryte lover om ro og orden.

Det å fritt dele troen sin er helt lovlig ifølge internasjonale menneskerettighets-konvensjoner - og skal ikke regnes som en ulovlig handling slik somaliske myndigheter påstår at det er. Paret er adskilt fra hverandre og sitter fengslet på forskjellige steder; Mohamed er i varetekt på en avdeling for kriminaletterforskning, mens Hamdi og barnet oppholder seg på en politistasjon. 

Mohamed og Hamdi er ikke de eneste som er blitt anklaget og arrestert på denne måten. De siste seks månedene har myndighetene i Somaliland arrestert flere kristne og anklaget dem for lovbrudd av forskjellig karakter, blant annet spredning og undervisning om kristendom. Noen er blitt løslatt; andre sitter fremdeles i varetekt og venter på rettssak.

Bli med og send appell for å kreve umiddelbar løslatelse av Mohamed og Hamdi og parets lille barn, og bli med å kreve en bedre og mer rettferdig behandling av kristne i det muslimske Somaliland. Vi ønsker å oppfordre myndighetene til en dypere respekt for den universelle rettigheten til trosfrihet. 

Bruk din stemme på vegne av Mohamed, Hamdi, og andre kristne i Somaliland som blir fratatt trosfriheten!  

Takk for at du er med!

Kilde: Middle East Concern  

Slik gjør du:
Last ned appellbrevet i PDF.
President Muse Bihi Abdi
Somaliland Presidential Palace 
Hargeisa 
Somaliland
(Porto kr. 33,-) 
Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring