Leder av kristne barnehjem fengslet

Professor Richard Solomon Tarfa driver barnehjem i Nigeria. I julen ble han arrestert grunnet falske anklager om «konspirasjon og kidnapping av mindreårige». I virkeligheten er han mistenkt for å konvertere muslimske barn.

Professor Richard Solomon Tarfa. Foto: CSW

Professor Richard Solomon Tarfa. Foto: CSW

Nigerias grunnlov garanterer trosfrihet for alle og rett til å skifte tro. Dessverre blir ikke disse rettighetene respektert, særlig nord i Nigeria hvor flere av statene praktiserer sharialover. Religiøse minoriteter i disse områdene rapporterer stadig om brudd på sine rettigheter.

Sammen med sin kone, Mercy, driver Tarfa flere barnehjem kalt Du Merci i statene Kano og Kaduna i Nord-Nigeria. 25. desember 2019 invaderte og ransaket væpnet politi og agenter fra byrået for anti-menneskehandel et av barnehjemmene uten tillatelse. Tarfa, kona og en nevø ble satt i varetekt. Tarfas kone og nevø ble etter hvert løslatt, men Tarfa sitter fremdeles fengslet. Han ble først anklaget for å drive barnehjem uten offisiell tillatelse, men myndighetene endret anklagen da kona fant frem tillatelsen. Han er nå anklaget for «kriminell konspirasjon og kidnapping av mindreårige» og mistenkes for å konvertere muslimske barn til kristendommen.

I tillegg til å arrestere Tarfa, stengte myndighetene barnehjemmene og 25. desember ble 19 barn transportert til et statseid barnehjem. 31. desember hentet de flere fra et annet Du Merci-barnehjem. Barna får ikke lov til å forlate det statseide barnehjemmet og har derfor ikke fått gå på skole etter stengingen av Du Merci-barnehjemmene. Ifølge myndighetene skal barna være mellom 3 og 12 år, men det viser seg at gruppen også består av to kvinner og en mann. To av disse har sagt i en video at de blir truet av politiet og at de blir holdt på det statseide barnehjemmet mot sin vilje.

Ifølge CSW er det grunn til å frykte at myndighetene bygger en falsk sak mot Tarfa. Send appell for å kreve at han blir satt fri og at barna kan vende tilbake til Du Merci-barnehjemmene og fortsette skolegangen.

Slik gjør du:

Last ned appellbrevet i PDF.
Skriv ut og send appellbrevet til:

Ambassador Musa Ilu Mohamed
Embassy of the Federal Republic of Nigeria
PO Box 628, SE-101 32 Stockholm,
Sweden

(Porto kr. 26,-)

Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring