Mindreårig jente tvangskonvertert og giftet bort

Kristne mindreårige jenter tvangskonverteres og giftes bort til muslimske menn. Minoritetsjenter er sårbare mål for overgrep i Pakistan. Her er det demonstrasjoner for Arzoos frihet,

Foto: HFO

Foto: HFO

13 år gamle Arzoo Raja ble bortført og deretter tvangskonvertert og tvunget til å gifte seg med en 45 år gammel muslimsk mann 13. oktober. På politistasjonen ble foreldrene vist falske dokumenter som sa at jenta var 18 år og selv hadde valgt å konvertere til islam etter å ha giftet seg. Dette til tross for at foreldrene hadde offisiell dokumentasjon på at jenta var 13 år gammel. Foreldrene til Arzoo gikk til rettssak, men dommeren godkjente ekteskapet og nektet å anerkjenne dokumentasjon på alderen hennes. Familien til Arzoo fikk heller ikke komme inn i rettssalen og presentere sin side av saken. 

Tidligere i år ble også en annen mindreårig jente, Maira Shahbaz, bortført av en eldre muslimsk mann. Hun ble voldtatt flere ganger, truet med våpen og presset til å si til dommeren at hun var over 18 år og hadde giftet seg og konvertert frivillig. I retten ble hun dømt til å bli med overgriperen. Domstolen nektet å høre på at ekteskapsattesten var forfalsket og at jenta bare var 14 år. 

Pakistan har gjennom internasjonale avtaler forpliktet seg til å sikre rettigheter for kvinner og religiøse minoriteter, slik at de kan bestemme sin egen tro, skifte religion og gifte seg av fri vilje. Likevel er tvangsekteskap med mindreårige en praksis som skjer jevnlig i Pakistan. Kristne jenter og hindujenter er spesielt sårbare mål for slike overgrep. Kidnapping, tvangskonvertering og tvangsgifting av minoritetsjenter utgjør også et angrep på minoritetsgruppene. Generelt eksisterer det en manglende beskyttelse av minoritetsbefolkningen i Pakistan. Minoritetsgruppene reduseres på grunn av denne trosfrihetskrenkelsen. 

Dersom domstolene godtar flere ekteskap med mindreårige minoritetsjenter, vil dette oppmuntre til flere målrettede angrep mot dem. 

Send appell for å be myndighetene i Pakistan om å beskytte minoritetsjenter og få på plass lover som skal beskytte dem fra å bli tvangskonvertert og giftet bort.

Slik gjør du:

Last ned appellbrevet i PDF.
Skriv ut og send appellbrevet til:

Ambassador Zaheer Pervaiz Khan 
Embassy of Pakistan to Norway
PoB 4051 AMB 
0244 Oslo

(Porto kr. 17,-)

Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring