Myndighetene trakasserer menighet

Early Rain-kirken er mål for omfattende aksjoner fra politiet.

Siden desember 2018 har Early Rain-kirken i byen Chengdu blitt utsatt for målrettede aksjoner fra politiet i form av arrestasjoner, konfiskering av kirkens eiendommer og trakassering av andre medlemmer. 9. desember arresterte kinesiske myndigheter flere enn 100 medlemmer av kirken. Pastorparet Wang Yi og Jiang Rong er siktet for undergravende virksomhet mot staten og holdes på et ukjent sted. 13 andre kirkeledere og medlemmer er fortsatt fengslet. Ingen av de arresterte har fått adgang til advokat, noe de har rett til ifølge grunnloven.

Andre kirkemedlemmer har blitt eskortert av politiet til sine hjembyer og forbudt å reise tilbake til Chengdu. De fleste øvrige kirkemedlemmene har blitt plaget både av politi, sikkerhetspersonell og sosialarbeidere som oppsøker dem hjemme. Mange har blitt plassert i husarrest med politipersonell stasjonert utenfor utgangsdørene som enten nekter dem å forlate huset eller fotfølger dem utenfor huset.

Myndighetene konfiskerte også to av kirkens gudshus og en skole med alt inventar. Alle disse eiendommene var lovlig leid eller eid av kirken. Myndighetene har også ransaket kirkemedlemmenes private hjem og konfiskert bl.a. telefoner, datamaskiner og kristen litteratur. Etter konfiskeringen av kirkens gudshus prøvde medlemmene å møtes utenfor kirkebygningen på søndager, men politiet oppløste samlingen. Politiet har videre raidet møter i private hjem. De har kontaktet kirkemedlemmers arbeidsgivere og huseiere for å presse dem til å si opp leiekontraktene deres. Noen av de arrestertes familier har også fått frosset sine bankkonti.

Myndighetenes tiltak overfor Early Rain Church er trolig en reaksjon på pastor Wang Yis kritiske uttalelser mot myndighetene, samt en aksjon kirken hadde planlagt i mai 2018, som de ble nektet å gjennomføre. De planla da å holde en minnemarkering for jordskjelvofrene i Chengdu 10 år tidligere, samt minnes ofrene for massakren på Den himmelske freds plass i 1989.

Trakasseringen av kirkens medlemmer pågår fortsatt. Send appell til den kinesiske ambassaden i Norge for å kreve at myndighetene stopper angrepene mot Early Rain-kirken i Kina.

Slik gjør du:

Last ned appellbrevet i PDF.
Skriv ut og send appellbrevet til:

Ambassador Wang Min
Embassy of the People's Republic of China
PO Box 4058 AMB
0244 Oslo

(Porto kr. 16,-)

Norsk oversettelse av appellbrevet finnes også i PDF.

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring