Send appell for fengselsdømte i Iran

Fire kristne dømt til 10 år

Fra venstre: Saheb Fadaie, pastor Youcef Nadarkhani, Yasser Mossayebzadeh og Mohammad Reza Omidi (foto: World Watch Monitor).

Fra venstre: Saheb Fadaie, pastor Youcef Nadarkhani, Yasser Mossayebzadeh og Mohammad Reza Omidi (foto: World Watch Monitor).

Desember 2017

Kjære appellvenn!

Vi aksjonerer igjen for konvertitter som sitter fengslet på falske anklager. Disse mennene er dømt til 10 års fengsel.

De fire ble dømt til ti års fengsel for å ha deltatt i husmenigheter og for å promotere ‘sionistisk’ kristendom i juli 2017. I tillegg ble Nadarkhani og Omidi dømt til to års eksil i områder langt unna familie og venner. I realiteten er disse mennene dømt for å ha praktisert sin kristne tro. De har anket, og saken skal høres for retten 13. desember.

Nadarkhani er pastor for et lite kirkesamfunn i Iran og ble arrestert for første gang i 2006. I september 2010 ble han dømt til døden for apostasi (frafall fra troen) og evangelisering. Dødsstraffen ble kraftig kritisert internasjonalt, og i en ny behandling av saken i september 2012 ble dommen omgjort til tre års fengsel. Mens han var fengslet, ble pastor Nadarkhani utsatt for sterkt press for å konvertere tilbake til islam. Blant annet ville dommen bli annullert hvis han forlot sin kristne tro. I mai 2016 ble pastor Nadarkhani arrestert på nytt sammen med sin kone og Mohammadreza Omidi, Yasser Mossayebzadeh and Saheb Fadaie. Pastorens kone ble senere løslatt, mens de fire mennene ble siktet for ‘handlinger mot nasjonal sikkerhet’.

De kristne kirkesamfunnene i Iran, spesielt konvertitter, utsettes for forfølgelse og diskriminering. Myndighetene hevder at bare lovbrytere straffeforfølges. Likevel arresteres og straffes konvertitter for vanlig praktisering av kristen tro. For eksempel ble Omidi, Mossayebzadeh og Fadaie dømt til åtti piskeslag for å ha drukket vin under nattverd i 2016. Konvertitter betraktes som muslimer og kan etter islamsk lovgivning ikke drikke alkohol. Ifølge organisasjonen ‘Center for Human Rights in Iran’ er forfølgelsen av religiøse minoriteter økende og brukes som et virkemiddel for å begrense vekst av slike grupper.

Send appellbrevet til den iranske ambassaden i Norge for å kreve at disse fire mennene løslates og at iranske myndigheter stopper forfølgelse av mennesker basert på deres tro.

Slik gjør du:

Klikk og last ned appellbrevet her: PDF

Skriv ut, signer og send til adressen nedenfor (Porto kr. 13,-):

     Ambassador Mohammad Hassan Habibollahzadeh
     The Embassy of the Islamic Republic of Iran
     Drammensveien 88E
     0271 Oslo

For norsk oversettelse av appellbrevet, klikk her: PDF

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send ROP STOPP til 2377

E-post: Send en e-post til post@stefanus.no med ditt navn og adresse og skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring