Send en appell til Indonesia

Ahok som er kristen og var guvernør i Jakarta, er fengslet.

Tidligere guvernør Ahok går uskyldig i fengsel for å dempe gemyttene i en opphetet strid.

Tidligere guvernør Ahok går uskyldig i fengsel for å dempe gemyttene i en opphetet strid.

Kjære appellvenn

Juni 2017

Indonesia: Fra å være Indonesias mest fremtredende ikke-muslimske politikere fra en etnisk minoritet, sitter Ahok nå i fengsel, etter at islamister anklaget ham for blasfemi. Basuki Tjahaja Purnama, ofte omtalt som «Ahok», ble dømt til to års fengsel i begynnelsen av mai for angivelig å ha kritisert et vers i Koranen.

Ahok er kinesisk kristen og var Jakartas første ikke-muslimske guvernør på 50 år. Valgkampen for gjenvalg i fjor høst ble overskygget av falske blasfemianklager. Han siterte et vers i Koranen, som han fryktet at islamister kunne bruke for å stoppe folk fra å stemme på en ikke-muslim. Dette falt ikke i god jord hos konservative islamistiske grupper, som gikk til sak mot ham.

I november i fjor ble han formelt siktet for blasfemi, og rettssaken startet i desember. Flere ganger i løpet av rettssaken har det vært store protester mot ham med nesten en halv million demonstranter. Den dagen dommen falt, var det store menneskemengder utenfor rettslokalet, som ropte islamske slagord og krevde at Ahok skulle bli hengt. Det har også vært noen demonstrasjoner til støtte for ham. I slutten av mai valgte Ahok å trekke sin anke. Hans familie og advokat har mottatt flere trusler om vold om han skulle gå videre med saken. Ahok er blitt drapstruet.

Indonesia har verdens største muslimske befolkning. Da landet ble opprettet, valgte lederne å bygge på pancasila-filosofien, som gir samme anerkjennelse til alle de største religionene i landet. Ahok, som tilhører både en etnisk og en religiøs minoritet, var et symbol på denne pluralismen. Dessverre har ekstreme og voldelige islamister fått større innflytelse og angrep mot religiøse minoriteter, og trosfrihetsbrudd har økt, uten at myndighetene har evnet eller villet å ta nødvendige grep.

Bli med og send brev til Indonesias ambassade for Ahok og for å legge press på myndighetene til å avskaffe blasfemilovene.

Slik gjør du

Klikk og last ned appell på engelsk her: PDF  

Skriv ut, signer og send (Porto kr. 13,-):

ADRESSE:
Ambassador Mr. Yuwono A. Putranto, Ma
Embassy of Indonesia
PO Box 4057
0244 Oslo

Bli SMS-appellvenn:
send APPELL START til 2377
Du får ca. 10 appeller i året (hver koster 20 kroner). Når du svarer, lager vi et appellbrev som sendes det aktuelle lands myndigheter.
For å bli appellvenn med BREV eller E-POST, fyll ut skjemaet nedenfor.
Les vår personvernerklæring

JA, jeg vil bli appellvenn!

Protester mot urett!

Som appellvenn kan du gjøre en forskjell for dem som lider for sin tro.

Brudd på trosfrihet og andre menneskerettigheter skjer oftest der ingen følger med. Enkle brev fra hele verden viser at noen vet. Brev utfordrer myndigheter. Brev kan få trosfrihetsfanger løslatt – og  oppmuntrer den som lider.

Bli en av Stefanusalliansens flere tusen appellvenner. Våre appeller foregår i samarbeid med internasjonale partnere.

Sendingene du mottar inneholder:

  • Grundig beskrivelse av aktuell sak.
  • Brev, som regel på engelsk. Som oftest er brevet til en øvrighetsperson, som en ambassadør. Iblant sendes brevet direkte til en forfulgt kristen, som oppmuntring og støtte.
  • Du skriver ut appellen eller oppmuntringsbrevet og sender det til oppgitt adresse. (Er du SMS-venn, svarer du på SMS.)

Avmelding fra appelltjenesten:

SMS: Send APPELL STOPP til 2377

E-post: Send til post@stefanus.no med navn og adresse, skriv "Avmelding appelltjenesten" i emnefeltet

Les vår personvernerklæring