Iran: Nye fengselsstraffer for kristne

10 års fengsel for kristen virksomhet.

Foto: World Watch Monitor

Foto: World Watch Monitor

Etter at 8 kristne ble dømt til fengsel i juni, er 4 andre kristne dømt til 10 år.

De fire er (fra venstre): Saheb Fadaie, Youcef Nadarkhani, Yasser Mossayebzadeh og Mohammad Reza Omidi. Youcef Nadarkhani har tidligere vært dødsdømt for blasfemi, men dødsdommen ble opphevet i 2012. De fire er dømt for å ha motarbeidet Irans sikkerhet, ha utbredt husmenigheter og ha spredt «sionistisk kristendom». Alle fire anker dommene.

Til sammen 12 kristne er dømt til fengsel de siste to månedene. 11 har fått 10 års fengsel og en har fått 15 år. Det er helt uvanlig med så strenge straffer. Den iranske menneskerettighets-forkjemperen Mansour Borji sier at dommene er forhastet og at de viser myndighetenes frykt for fremveksten av kristendommen i landet. De siste årene har det vært en eksplosjonsartet vekst av kristne i Iran. Borji sier at myndighetene med dette vil sende en advarsel til de kristne.

Amin Afshar-Naderi, som er dømt til 15 års fengsel, har skrevet et brev til myndighetene der han spør «Hva har jeg gjort slik at dere hater meg så inderlig?» og truer med å avslutte livet sitt med sultestreik. To av de som nylig ble dømt, Omidi og Nadarkhani, må sone to av årene langt borte fra sine familier, i et område syd i Iran med ekstremt høye temperaturer om sommeren.

- Be om beskyttelse for alle de 12 som er dømt og for deres familier
- Be om Guds styrke og håp for dem
- Be for ankesakene. Be om frifinnelse eller at dommene skal forkortes
- Be spesielt for Youcef Nadarkhani, som tidligere har vært dødsdømt, og Amin Afshar-Naderi, som truer med å sulte seg til døde
- Be om at iranske kristne ikke skal miste motet på grunn av disse dommene
- Be om Guds beskyttelse for husmenighetene og annen kristen virksomhet i Iran

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring