Drapsbølge i Nigeria

Massiv voldsbølge i januar

Illustrasjonsfoto: Stefanusalliansen

Illustrasjonsfoto: Stefanusalliansen

Minst 35 mennesker er blitt drept og 58 kidnappet i Kaduna-staten siden 6. januar.

Angrepene har kommet mot 10 hovedsakelig kristne landsbyer syd i Kaduna-staten. Over 200 bevæpnede muslimske fulanier har foretatt motorsykkelraid mot landsbyene. «De drepte, lemlestet og kidnappet våre folk, uten at sikkerhetspersonell eller militæret grep inn», sier en pastor i et av de berørte områdene.

Fulaniene brente samtidig ned avlinger og hus og sendte tusenvis av mennesker på flukt. Disse måtte flykte uten mat, klær eller tilfuktssted å dra til. Mange av barna er blitt syke. Gjerningsmennene krever løsepenger for de kidnappede, men mange av familiene deres har mistet alt i angrepene. De pårørende har likevel betalt millioner i løsepenger. For øyeblikket er det ukjent hvor mange som er løslatt.

Angrepene de siste to ukene er de verste på lang tid i en voldsherjet region. Stadig foregår det angrep på sivilbefolkningen i Nigerias nordlige og sentrale stater, utført av muslimske fulanier eller Boko Haram. Svært ofte er kristne og kirker spesifikke mål for angrepene. Myndighetene har utplassert sikkerhetsstyrker og militæravdelinger for å hindre slike angrep, men disse unnlater ofte å gripe inn.

- Be for de pårørende til de drepte
- Be om beskyttelse for de kidnappede og at de skal komme trygt tilbake til sine familier
- Be for internflyktningene, for deres helse, livsopphold og tilfluktssted
- Be om en stans i de stadige angrepene
- Be om at myndighetene skal sette inn effektive tiltak for å stanse volden

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring