Asia Bibi endelig fri!

Frikjent av Pakistans høyesterett for andre gang

Tirsdag 29. januar ble det endelig satt sluttstrek i blasfemisaken mot Asia Bibi. Pakistans høyesterett vedtok da å opprettholde frifinnelsen som ble vedtatt i oktober. Forhåpentligvis får hun snart forlate landet.

Den kristne tobarnsmoren Asia Bibi ble frikjent fra dødsdommen 31. oktober i fjor. Hun skulle da være en fri kvinne etter å ha sittet over 10 år i fengsel. Men etter press fra muslimske ekstremister gikk myndighetene med på å få dødsdommen vurdert på nytt, og Asia Bibi ble nektet å forlate landet. I rettssaken 29. januar avslo høyesterett anken fra ekstremistene.

Forhåpentligvis får Asia Bibi nå reise ut av landet og bli gjenforent med sine to døtre, som bor i Canada. Det er ennå ikke klart når og hvordan hun får forlate landet. Frem til hun drar, vil hun fortsatt være i fare, i det det er mange i Pakistan som ønsker å ta livet av henne.

Dommerne i høyesterett har selv utsatt seg for stor fare. Etter frifinnelsen i oktober ble de truet på livet. Det samme ble Asia Bibis advokat Saiful Mulook, som flyktet til Nederland etter rettssaken, men som nå har returnert til Pakistan. Han ønsker å fortsette å forsvare kristne som er urettferdig dømt for blasfemi. Frifinnelsen av Asia Bibi utløste store demonstrasjoner og opptøyer i Pakistan i begynnelsen av november, men etter rettssaken i går har situasjonen vært relativt rolig.

- Takk for at Asia Bibi er frifunnet og at rettssaken er over
- Be om beskyttelse for henne og at hun snart får reise ut av landet
- Be om helbredelse for Asia Bibi og familien for de traumene de har gjennomgått. Be om en ny start
- Be for alle i rettsvesenet som har vært involvert i rettssaken og som nå er i fare
- Be om beskyttelse for Saiful Mulook og hans arbeid med å forsvare blasfemidømte
- Be om at blasfemilovene skal endres eller avskaffes

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring